Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pendrive no name 32 GB dostępne około 7,5 GB.

wcprezes 17 Dec 2010 16:46 2413 2
    wcprezes
    Level 10  
    Witam,
    Mam taki problem.
    Pendrive jakiś no name 32 gb. Nagrywa mi tylko do 7,5 Gb a póżniej to już tylko nazwy plików i folderów, których nie da się odczytać ani odtworzyć. Te około 7,5 Gb daje się odczytywać. Pendrive jest wykrywany jaki 32 Gb i formatuje się normalnie jako 32. Jak zapisuje na niego dane to do tych 7.5 idzie powoli i widać, że zapisuje. Po przekroczeniu tej granicy pasek postępu idzie dość szybko

Kość w środku to

Samsung 716
    KGWLG08U5M
    PCBC
    ETC32 K2

na tym mniejszym chipie jest:

ALCOR
    AU 8983
    852-JHL-0R
    H30-888-TF
    083185

ChipGenius tak mi go opisał:

Device Name: +[H:]+Masowe urządzenie magazynujące USB(Generic Flash Disk USB Device)
    PnP Device ID: VID = 0000 PID = 7777
    Serial Number: FE8516F7
    Revision: 8.00
    Device Type: Standard USB device - USB2.0 High-Speed
    Chip Vendor: Alcor
    Chip Part-Number: AU6983
    Product Vendor: (N/A)
    Product Model: LI?NLoUAI?E1OoAIL

No i co myślicie da się coś z tym fantem zrobić? Dodam, że tak było od początku i gość co to sprzedawał oddał mi kasę i nie chciał abym mu odsyłał tego pena - pisał, że w tej partii sporo miał uszkodzonych, i że to prawdopodobnie zły firmware.
    Ciekawe to jest bo te 7,5 GB to działa niby normalnie..., zapisuje do tych 7.5gb ale po formacie i później czyta bez problemu. Ale po skasowaniu jakiegoś pliku to dalej już nie zapisuje. Dopiero po formacie można zapisywać od nowa.

wcprezes
    Level 10  
    Tego pena kupiłem dość dawno z allegro, ale gość miał sklep na sadybie w Warszawie więc pierwszego odebrałem osobiście. Później wymieniłem jeszcze dwa i został mi ten, którego mam teraz, a sprzedający po ostatniej wymianie powiedział, że jak będzie to samo to zwróci mi kasę na konto i nie muszę mu odsyłać tego pena. No i tak zostało. Teraz robiłem przegląd w gratach no i wpadł mi w ręce więc pomyślałem, że może da się z tym coś zrobić. Ale wygląda na to, że żeby pracował jak normalna ósemka to trzeba by było może zmienić firmware, bo tak jak napisałem nagrywa tylko po formacie na czysto. po zapisaniu tych ok. 7,5 GB i późniejszym wykasowaniu nawet większości zapisanych plików, dalej nie nagrywa. Dopiero format i od nowa ...