Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Toshiba Satelite SA30-504 nie chce się uruchomić

JaMarcin 17 Gru 2010 22:27 1266 2
  • #1 17 Gru 2010 22:27
    JaMarcin
    Poziom 10  

    Witam,
    laptop reaguje tylko po podłączeniu do sieci. Bez kabelka cisza. Po podłączeniu zasilania najpierw na krótko zaświecają się wszystkie diody potem świeci się dioda oznaczająca podłączenie do sieci, na chwilę zapala się pomarańczowo dioda od baterii po czym (co wydaje mi się dziwne) gaśnie. Żadnego sygnalizowania ładowania czy czegoś tam. Przy próbie włączenia słychać załączające się wentylatory zapalają się diody włączenia dysku i cd-romu po czym gasną ,a włącza się na pomarańczowo dioda dioda od baterii po czym gaśnie i jest takie "cyyyyk"na krótko migają diody dysku i cd po czym gasną razem z diodą "power" ( zostaje tylko ta od sieci). Proces ten trwa tak cały czas w kółko aż nie odłączę mu zasilania.

    Jeżeli ktoś wiedziałby o co może chodzić i jak mógłbym sobie sam pomóc albo choćby zdiagnozować problem to proszę o pomoc

    z góry dzięki
    MC

    0 2
  • #2 18 Gru 2010 08:12
    91janek
    Poziom 20  

    Witaj. Zmierz napięcia zasilacza, następnie rozbierz laptop i pomierz napięcia wchodzące do niego. Sprawdź czy nie masz uszkodzonego bezpiecznika, jakiegoś rezystora przy wtyku ładowania i kondensatora.

    0
  • #3 20 Kwi 2011 10:11
    JaMarcin
    Poziom 10  

    okazalo się że spec co go oczyszczal po poprzednim wlaścicielu źle wpiąl pamięć już laptek pomyka

    0