Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Relpol przekaźniki nadzorczeRelpol przekaźniki nadzorcze
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Chrysler Voyager 2,5TD NIE MOZNA URUCHOMIC AUTA

18 Gru 2010 16:50 6431 8
  • Poziom 2  
    Mam problem z odpaleniem auta, nie kreci rozrusznik oraz nie swieci kontrolka swiec zarowych, wogole nie mozna uruchomic auta. Wymienione wszystkie filtry, swiece, nowy akumulator, silnik po kapitalnym remoncie, od strony mechanicznej wszystko jest ok.
    Prosze o pomoc lub jakis pomysl w tej sprawie.
  • Relpol przekaźniki nadzorczeRelpol przekaźniki nadzorcze
  • Relpol przekaźniki nadzorczeRelpol przekaźniki nadzorcze
  • Poziom 2  
    Tak to wszystko dziala.
  • Poziom 14  
    Może immo odcina prąd? sprawdź też wszystkie bezpieczniki rozrusznika immo nie powinno odcinać. Może też stacyjka coś nie puszcza.
  • Poziom 2  
    Bezpieczniki wszystkie posprawdzane.

    Jesli chodzi o immo to rozrusznik by nie krecil? A jesli tak to jak sprawdzic immo?

    Do tego kontrolka od swiec zarowych przestala wogole sie zapalac.
  • Poziom 14  
    Sprawdź zasilania na sterowniku i dokładnie sprawdź te zasilania co są za 15 załączone są przez przekaźnik, jak coś jakieś schematy mam do tego.
  • Poziom 16  
    Witam. Napisz czy po przekręceniu kluczyka nie świeci się tylko kontrolka świec żarowych czy inne też nie. Zobacz czy na górnych kontrolkach, na tych nad zegarami po przekręceniu kluczyka gaśnie po kilku sekundach pomarańczowy napis "ALARM SET". A w ogóle to zacznij od odpięcia klem akumulatora na kilka minut. Powyciągaj wszystko z gniazd zapalniczek bo lubią się tam zwarcia robić i wtedy auto nie reaguje, jakby prądu nie było.
  • Poziom 1  
    darady napisał:
    Sprawdź zasilania na sterowniku i dokładnie sprawdź te zasilania co są za 15 załączone są przez przekaźnik, jak coś jakieś schematy mam do tego.


    Witam Kolegę. Mam problem z voyagerem 2000 rok, 2,5 td.Dwie świece żarowe otrzymują prąd i grzeją, natomiast dwie są bez zasilania. Czy to kwestia któregoś przekaźnika, czy też steruje tym coś zupełnie innego? Masz może jakiś schemat skrzynki przekaźników i bezpieczników? Z góry dziękuję.
  • Poziom 1  
    witam.ten voyager to model 96-01?obok akumulatora jest taka skrzynka z bezpiecznikami-sprawdz tam i czy na pompie daje prad.jesli immo odcina-mozna go pominac.poza tym moze nie dziala czujnik na pedale sprzegla.wtedy rozrusznik nie pokreci.pewnie juz odpaliles,ale tak na wszelki wypadek pisze...