Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Radio Nie działa Lenco CS - 321

maxgroven 18 Dec 2010 21:37 3183 4
    maxgroven
    Level 2  
    Tak jak w Temacie. Radio kupiłem wczoraj, Podpiąłem je elegancko tak jak trzeba do samochodu Cinquecento 700. Chodziło wszystko ok. Kiedy chcialem podłączyc głosniki radio mi lekko spadło wisząc na kablach. Szybko je podniosłem i postawiłem i nagle radio przestało działac. Bezpieczniki w samochodzie były ok i w samym radiu tez. Gdy podłączałem pod prostownik 12V 4A radio kiedy włączałem włączyło sie i wyłączylo od razu i tak przez 4 razy. Teraz niestety wgl sie nie włączy :/ czym to moze byc spowodowane ? Czy to moze byc wina kabli a moze cos w płycie głównej ? będe wdzięczny za pomoc pozdrawiam

Posty piszemy po polsku - do poprawy. Klawisz "Pisownia" pomoże. Reg. pkt 15. [damiancz]
  • Helpful post
    msepl
    Level 25  
    "Ubiłeś" radio w samochodzie a na prostowniku pewnie dobiłeś.
    Prostownik z natury rzeczy to nie zasilacz i ma napięcie większe niż dopuszczalne przewidywane w instalacji samochodowej.

pozdrawiam
    maxgroven
    Level 2  
    i to pewno dlatego tak :/ cóż... gwarancja pewno nic nie pomoze. A naprawa będzie pewno nie opłacalna co nie? pozdrawiam
  • Helpful post
    msepl
    Level 25  
    Nie załamuj się. Oddaj na serwis i poproś o diagnostykę. Może być drobnostka.
    maxgroven
    Level 2  
    dzięki wielkie :)