witam , chciałem zadać pytanie w temacie tej zmywarki ale poprzedni jest zamknięty więc postanowiłem utworzyć nowy , mam zmywarkę Boscha od prawie 7 lat i do tej pory nie miałem z niż problemu , od kilku dni zmywarka nie opłukuje i nie osusza naczyń po umyciu , cały proces mycia odbywa się bez problemu , wodę pobiera i wylewa , brakuje ostatniej fazy czyli nabrania czystej wody do płukania i osuszania naczyń po opłukaniu , naczynia są wyraźnie czyste ale daje się wyczuć na ich powierzchni środek myjący , zawsze używam do mycia temperatury 40 stopni do tego sól i kostki myjące 3in1 , wiatraki czyste , sitko oczyszczane regularnie dwa razy na miesiąc , zmywarka od jakiegoś czasu dziwnie się zachowuje , przy programie 40 stopni ma czas mycia 72 minuty , przy 30 minutach zaczyna szumieć jakby chciała pobrać wodę do płukania ale nie pobiera , z takim szumem czas upływa do jednej minuty i później trwa i trwa aż jej ręcznie nie wyłączę , podejrzewam że to wina programatora ale nie mam pewności dlatego piszę tutaj i proszę o pomoc specjalistów , dodam że filtr przed zaworem elektrycznym zamykającym dopływ wody oczyściłem , było w nim nieco zanieczyszczeń i już myślałem że to wina właśnie tych zanieczyszczeń ale niestety to nie to, w programatorze nic nie pogrzebię bo elektronikiem nie jestem , myślałem że przeczyszczenie jakichś styków rozwiąże problem ale w tym ustrojstwie nie ma czego czyścić , to tyle co mogę powiedzieć i moim problemie , uzbrajam się w cierpliwość i czekam na Waszą pomoc , pozdrawiam
zmywarka typ SD13GT1B E-Nr SRS55T02EU/23
zmywarka typ SD13GT1B E-Nr SRS55T02EU/23