Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

mercedes e class 2.7 cdi w211 problem z odpalaniem

19 Gru 2010 21:41 6578 1
  • Poziom 1  
    Mercedes e class 2.7 CDI w211 2003 rok przebieg 188 tyś.
    Witam mam problem z odpalaniem rano,tz od kiedy zaczeły się przymrozki to zaczał ciezko odpalac,mozna bylo tak dlugo krecic az padło ako i dopiero jak podpielem go pod drugi samochód na kable to z bólem odpalił.Pojechalem do garazu i podpielismy pod komputer i wyszedl blad ze 2 i 4 swieca sa walnięte,to wymienilem wszyskie na nowe,ale dzisiaj rano znowu ten sam problem odpalił ale ledwo z bólem,a i przy odpalani pokazuje sie czerwnoy komunikat ze samochod dlugo stal!!!A jak juz odpali to wszystko gra pozniej juz odpala bez zadnego problemu,ma moc jak by nic sie nie stało.
    Prosze o pomoc i porady
    Dzięki
  • Poziom 20  
    Rozumiem że do mechanika drogo jak nie wiem co? Bo to może być ciśnienie na listwie, albo któryś wtrysk. Zdejmij przelewy i sprawdź z którego będzie się lało paliwo podczas rozruchu, najlepiej założyć kawałki przeźroczystych wężyków na przelewy i podczas kręcenia będą się napełniać ropą ten który się napełni najwięcej jest zły. np: jak wężyk będzie miał 5cm i podczas kręcenia około 10sek napełni się 3cm to na ban jest do wymiany. Albo można podłączyć pod kompa i sprawdzić jak już działa równomierność pracy silnika i tam widać który wtrysk jest przesterowywany o jaką wartość. Powodzenia w samodzielnych naprawach.