Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Radio Kenwood KDC-4047UA i tuba aktywna

Krystek93 20 Gru 2010 20:23 2782 3
  • #1 20 Gru 2010 20:23
    Krystek93
    Poziom 8  

    Witam wszystkich na forum
    Proszę o pomoc. Kupiłem takie radio jak w temacie, chciałem podłączyć do niego tubę aktywną lecz nie działa, nie mam pojęcia dlaczego czy RCA nie działa czy nie podłączyli go porostu. Od razu starałem się znaleźć przyczynę i mogę już powiedzieć że kable są wszystkie ok, wzmacniacz i głośnik również wydaje mi się że wina leży w wyjściu RCA z radia. Wiem że w instrukcji jest opisane co i jak z przełączaniem się między kanałami przód/tył. Próbowałem ale bez skutku. Więc proszę o pomoc

    0 3
  • Pomocny post
    #2 22 Gru 2010 15:04
    slawcioo88
    Poziom 21  

    Mam to radio i nie mam problemu, wzmacniacz podłączony i gra prawidłowo.
    Może w opcjach coś masz wyłączone, ustaw przy trybie standby wyjście rca jako subwoofer a później upewnij się czy w ustawieniach dźwięku subwoofer jest włączony.

    0
  • #3 22 Gru 2010 16:48
    Krystek93
    Poziom 8  

    tryb standby to chodzi ci o tryb gotowości tam gdzie jest funkcja
    ,,przełączania gniazda Preout'' - rear/sub-w. Tam bioręna sub-w zatwierdzam. Wkładam np. pendriva na USB i przechodzęnp do menu tam sprawdzam czy jest włączona funkcja suba. I powinno grać

    0
  • #4 24 Gru 2010 19:27
    Krystek93
    Poziom 8  

    Dzięki za pomoc przejrzałem iescze raz ustawienia i udało mi się, wszystko już gra tak jak powinno wielkie dzięki.

    0