Dziwna awaria. Tuner stał nie używany od dluższego czasu. Przy próbie włączenia tylko jaśniejszy zegarek. Po odłączeniu od prądu na kilka dni --:-- przy próbie włączenia --:-- żarzy się bardziej. Przy zworce K2002 tuner nie wchodzi w tryb serwisowy zamiast dL 1o zatrzymuje się na dL 1. Przy zworce K6003 też lipa, cyferki dobiegają tylko do 31 i koniec(nie ma mowy o 88 88. FW Bootloader oczywiście tez nic nie jest w stanie zdzialac.
Próbowałem też z JTagiem.
Po uruchomieniu JTAG_W1 z "ratunek 1430" pokazuje IDCODE=2d4cd041 ale zaraz potem komunikat"problem z aplikacją, zostanie ona zamknięta itp itd"
Próbowałem wgrać FW Pionero i tu dziwna rzecz: niby wszystko idzie OK, wykrywa flasha, programuje informuje ze wszystko przebieglo prawidłowo ale tuner w dalszym ciągu nie dziala. Próbowałem wgrywać różne softy włącznie z oryginalnym, próbowałem na win xp i na win 98, Wszystko na nic!
Czy ktoś z was wie co mu dolega?
Próbowałem też programów JTag Tester i JTag operator, wszystko przebiega prawidłowo, zapis zakończony powodzeniem. Mimo to tuner nie "wstaje".
Bardzo proszę o pomoc, być może ktoś z was spotkał się z takimi objawami.
Pozdrawiam
Dodge-dvb
Próbowałem też z JTagiem.
Po uruchomieniu JTAG_W1 z "ratunek 1430" pokazuje IDCODE=2d4cd041 ale zaraz potem komunikat"problem z aplikacją, zostanie ona zamknięta itp itd"
Próbowałem wgrać FW Pionero i tu dziwna rzecz: niby wszystko idzie OK, wykrywa flasha, programuje informuje ze wszystko przebieglo prawidłowo ale tuner w dalszym ciągu nie dziala. Próbowałem wgrywać różne softy włącznie z oryginalnym, próbowałem na win xp i na win 98, Wszystko na nic!
Czy ktoś z was wie co mu dolega?
Próbowałem też programów JTag Tester i JTag operator, wszystko przebiega prawidłowo, zapis zakończony powodzeniem. Mimo to tuner nie "wstaje".
Bardzo proszę o pomoc, być może ktoś z was spotkał się z takimi objawami.
Pozdrawiam
Dodge-dvb