Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

NEC uPC1230H2 szukam info

zeberko 08 Oct 2004 22:27 2726 5
    zeberko
    Level 32  
    Rozebrałem wzmacniacz-korektor samochodowy. Są w nim cztery końcówki mocy na których mam
    NEC MALAYSIA
    uPC1230H2
    8725K
    W polskich googlach nic a i świat to tylko w spisach. Dobrze by było wiedzieć co to za scalaki, ciekawość :)
    Z góry dzięki za każdą fatygę.
    Pozdrawiam
    UpDate
    Znalazłem coś takiego
    http://forum.electronicwerkstatt.de/phpBB/uploads/04977_1079105070_upc1230h2.gif
    Na elektrodzie też znalazłem ten schemat :oops:
    http://www.elektroda.net/audio/uklady/upc.html
    Krawczak
    Level 31  
    Witam ,uPc1230 końcówka mocy 25Vmax J4,5A P20W (13V4ohm)obudowa 12SILP może pracować w mostku .Pozdr
    zeberko
    Level 32  
    Jak się te układy uPC do innych końcówek mocy (TDA,..), awaryjność, jakość muzy
    Mam cztery uPC1230H2, czy warto na nichcoś kombinować (np wzmak cztero kanałowy pod namiastkę kina domoweg z kompa plus sub i centralny)
    Pozdrawiam
    Krawczak
    Level 31  
    Układ uPc 1230 jest dość starą konstrukcją i zaprojektowana była do sprzętu zasilanego z 12V w dzisiejszych czasach napewno konstrukcja zawarte w TDA są lepsze do tego co kolega chce zrobić.Co do awaryjnosci nie mam opini a te które wymieniałem były uszkodzone przez złe podłączenia zasilania przez klientów i robiąc wzmacniacz na nich będziemy musieli zrobic zasilacz stabilizowany co podroży całą konstrukcje ,ale to moja sugestia .Pozdr
    Cycek01
    Level 2  
    Dziendobry

Ja tez szukam info na temat tej koncowki tylko cos bardziej rozbudowanego tz jak to zmostkowac itp bo mam jakis Stary booster z korektorem ale jest wejscie na 2 kanaly a wyjscie jest juz na 4 wiec niewiem zbytnio jak co i gdzie generalnie sa takie 2 Scalaki i skoro mozna je mostkowac to chcialbym zrobic z tego 1 kanal 40 W tylko jak to polaczyc przegladalem Rozpiske nóżek ale za bardzo mnie to nie poratowalo. Booster nazywa sie Sound 2000 EV-1 Graphic Equalizer Booster

za wszelkie info i pomoc dzieki z gory
    PrezesSkt
    Level 19  
    Witam włąsnie rysuje do niej płytke drukowana ogólnie wszystko jest gotowe tulko rzeba nanieść ścieżki na laminat i gotowe. jak cos to moge podesłać.