Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Canon Ip4500 - błąd serwisowy 6502

hotnews 22 Gru 2010 23:27 5554 3
  • #1 22 Gru 2010 23:27
    hotnews
    Poziom 9  

    Padła gdy przerzucałem oryginalny chip na zamiennik - odskoczył mi kondensatorek na chipie SMD przy kolorze MAGENTA... zauważyłem, jak drukarka wywaliła błąd...

    pozostało mi więc zaopatrzenie się w nowy chip - a więc zamiennik z chipem.. przyszedł, zainstalowałem...

    błąd serwisowy 6502...

    kupiłem więc oryginał magenty... zainstalowałem... dalej 6502.

    Poprzednich tuszu używałem w opcji niesprawdzenia poziomu atramentu. Sądzę, że powodem awarii może być właśnie zapisana w pamięci drukarki opcja "nie sprawdzaj poziomu"... a tu nagle dostaje chipa z opcją "jestem pełen"...

    Nie wiem totalnie co zrobić, na tusze zamienniki z chipami i oryginał wydałem przeszło 100 zł..nie licząc zakupionej 2mc temu nowej głowicy...

    Jak zrobić reset tego canona dogłębny - wymazanie wszelkich info o tuszach?

    0 3
  • #2 22 Gru 2010 23:38
    lukas_jg
    Poziom 19  

    Na angielski forum znalazłem coś takiego:

    1. Turn off printer
    2. Hold down Resume button and press Power button.
    3. Keep holding down Power button and let Resume button go.
    4. Press Resume button 2 times then let BOTH buttons go.
    5. Green lights will flash and then stop blinking.
    6. When green lights are solid, press the Resume button 4 times.
    7. Press the Power button and the printer should turn off, if not, press the Power button once more.
    8. Your printer should respond as normal.

    0
  • #3 23 Gru 2010 00:00
    hotnews
    Poziom 9  

    robiłem :) po tym oczywiście errora nie ma... ale to dalej tryb offline.. wyłączenie już później i włączenie = error (migają na przemian diody pomarańczowa i zielona).


    ściągnąłem nawet manuala serwisowego i dupa - nie ma tam info o przywracaniu pamięci do stanu pierwotnego.

    0
  • #4 14 Lis 2011 10:10
    nefzz
    Poziom 9  

    prawdopodobnie pomyliłeś chipy, każdy chip jest do konkretnego koloru.

    0