Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Bmw 318tds wyciek paliwa. Co się stanie jak to odkręcę?

mara22 24 Dec 2010 19:09 4064 5
    mara22
    Level 10  
    Witam.
    Mam problem z wyciekiem ropy przy pompie wtryskowej w Bmw 318tds.
    Na załączonym obrazku jest zaznaczone z kąt cieknie.
    Chciałbym się dowiedzieć co się stanie jeżeli odkręcę ten dekielek?
    Bmw 318tds wyciek paliwa. Co się stanie jak to odkręcę?
    niuniu36

Level 27  
    Jeśli tylko tam się leje to możesz odkręcać ale pasuje mieć nowąuszczelke,ale radzę ci jak masz ta pompę wyciągniętą zrobić jej kompletną wymianę uszczelnień i wtedy masz spokój na parę lat
    v_grzes1
    Level 13  
    uszczelnij ten dekielek i więcej nic nie rób bo sobie sam narobisz problemów,nie luzuj śrub nastawnika.
    mara22
    Level 10  
    nie mam tej pompy wykręconej będę próbował to zrobić bez jej wyciagania tylko chcialem się upewnić czy nic nie wypadnie jak to odkręcę

Dodano po 4 [minuty]:

jeszcze jedno pytanie!!! Czy tą pompę można odpowietrzyć w sposób tradycyjny czy są jakieś kombinacje?
    niuniu36

Level 27  
    Jeśli tak to uważaj bo pod tym deklem są podkładki i sprężyna tłoka przestawiacza kąta,jesteś pewien że to tam się leje a nie z uszczelnienia głowicy pompy z korpusem
    Aco do odpowietrzania to jaki jest u ciebie tradycyjny sposób,tam w zbiorniku jest wstępna pompka elektryczna tak zę nie powinno być problemów z odpowietrzeniem
    adadzio777
    Level 2  
    Witam ja tez miałem ten sam problem wymienilem oring i przestało ciec , ale cieknie jeszcze z drugiej strony ,i stąd pytanie czy tam jest taksamo czy moze coś wypaść .:cry: