Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaki telewizor 32" kupić?

chris18404 01 Jan 2011 19:07 4992 44
    Iceman31
    Level 20  
    WUJEK GOOGLE ZAWSZE POMOCNY:
    Ultra Clear Panel oraz Wide Colour Enhancer.
    Ultra Clear Panel – to wykorzystywany przez telewizory LED polaryzator, która odbija oświetlenie pomieszczenia pomagając uzyskać głębszą, bardziej intensywną czerń oraz wyraźniejsze kolory. Dzięki połączeniu warstw słabo i mocno odbijających światło, Ultra Clear Panel doskonale radzi sobie przy każdym oświetleniu. Poprzez eliminację odbicia światła obraz zawsze pozostaje doskonale przejrzysty i wygodny dla oczu.Zaimplementowana technologia Wide Colour Enhancer pozwala natomiast na uzyskanie szerzej palety barw, maksymalnie zbliżonych do barw naturalnych.
    chris18404
    Level 19  
    Tylko przy Ledach? Ja znalazłem także w zwykłych LCD.
    Iceman31
    Level 20  
    chris18404 wrote:
    Tylko przy Ledach? Ja znalazłem także w zwykłych LCD.

Prosze.... myśl przy czytaniu. Artykuł dotyczył akurat telewizora LED.
    W LCD jest tak samo.....
    chris18404
    Level 19  
    Przepraszam:).Po prostu się na tym nie znam.
    Ekspert_Philips
    Level 13  
    Chris, polecam telewizory LCD z podświetleniem LED. Wybierając ten rodzaj podświetlenia będziesz miał lepszą czerń, a co za tym idzie lepszy kontrast (w stosunku do telewizorów LCD).
    Jeśli chodzi o markę to proponuję przyjrzeć się telewizorom Philips. Warty uwagi jest model PFL5605H. Jego podstawowe parametry to:
    - rozdzielczość Full HD 1920x1080p
    - matryca LCD z LED’owym podświetleniem i czasem reakcji 2 ms
    - dynamiczny kontrast 500 000:1
    - funkcjonalne złącza: Scart, HDMI, wideo komponent (YPbPr), wejście VGA (PC) i USB
    Dodatkowo, co przyda się w szczególności przy sygnale analogowym, model PFL5605H wyposażony jest w funkcje poprawy jakości obrazu. Mogę wymienić przynajmniej 3 takie funkcje: Active Control, Pixel Precise HD, HD Natural Motions. Nie będę opisywał szczegółów technicznych, powiem tylko, że w praktyce funkcje te przekładają się na:
    - redukcję najważniejszych parametrów obrazu, czyli zniekształcenia, kontrast, format, kolor i ostrość
    - zapewnienie płynności i ostrości podczas oglądania filmów, w szczególności przy dynamicznych ruchach obrazu
    - odszumianie obrazu
    - zachowanie płynności obrazu w rozdzielczości 1080p bez migotania

Jeśli będziesz miał pytania, pisz śmiało.
    Iceman31
    Level 20  
    BZDURA na kółkach. Czerń w tym LEDzie nie jest aż tak rewelacyjna by mówić o super wyższości nad LCD.
    Poza tym jak polecasz kolego Expert_Philips jakiś model to wybierz na prawdę dobry a nie ten szajs PFL5605H bo to akurat jest nędza z rozpaczą i napisało o tym tutaj już kilku jego użytkowników, którzy jak widać nie należą do osób "MAM TAKI WIĘC JEST NAJLEPSZY" tylko mówią samokrytycznie jak jest w rzeczywistości.
    Mam model Samsunga z 2008 roku LE40A656 i ten Philipek nawet leżeć koło niego nie może pod kątem parametrów. LCD LED na dzień dzisiejszy jest lepszy tylko w oszczędności... pobiera mniej prądu. Na dzień dzisiejszy celowałbym w LCD Samsunga lub Sony i ewentualnie Sharpa. Philips niech robi maszynki do golenia bo w tym jest dobry.
    chris18404
    Level 19  
    Co myślicie o tych modelach Samsung:

LE32C650

LE32B650

LE32B653

LE32B652

miał ktoś z tymi modelami styczność? Który lepszy i tańszy?:)
    forestx
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    chris18404 wrote:

LE32B650

LE32B653

LE32B652
    - te modele różnią się tylko obudową.
    Mam w pracy 37b650.
    chris18404
    Level 19  
    Co powiecie o modelu:
    LG 32LE5300?
    W moim mieście jest za 1990zł w promocji.
    tekatka
    Level 11  
    Osobiście radziłbym przed konkretnym zakupem poczytać "wyczerpujące" opinie nabywców danego typu telewizora lub typu zbliżonego przynajmniej na 3 forach konsumenckich. Aktualny wybór w sklepach jest dość szeroki, ale często modele są mutowane zawartością dodatkowych gniazd (bądź ich brakiem). Po takiej literaturze szybciej nabiera się pewności, że wybrało się ten właściwy model i jest to ten wymarzony.
    Co do niezawodności twierdzę, że promowane, a raczej nakazywane lutowanie bezołowiowe skazuje nas konsumentów na wizyty w serwisach, niekoniecznie zaraz po skończeniu gwarancji, ale jednak - lutowanie takie jest zabójcze dla niezawodności elektroniki - zimne lutowania będą degradowały sprzęt zastraszająco i w momencie sprzedaży jest to nie do wykrycia
    chris18404
    Level 19  
    tekatka wrote:
    Osobiście radziłbym przed konkretnym zakupem poczytać "wyczerpujące" opinie nabywców danego typu telewizora lub typu zbliżonego przynajmniej na 3 forach konsumenckich. Aktualny wybór w sklepach jest dość szeroki, ale często modele są mutowane zawartością dodatkowych gniazd (bądź ich brakiem). Po takiej literaturze szybciej nabiera się pewności, że wybrało się ten właściwy model i jest to ten wymarzony.
    Co do niezawodności twierdzę, że promowane, a raczej nakazywane lutowanie bezołowiowe skazuje nas konsumentów na wizyty w serwisach, niekoniecznie zaraz po skończeniu gwarancji, ale jednak - lutowanie takie jest zabójcze dla niezawodności elektroniki - zimne lutowania będą degradowały sprzęt zastraszająco i w momencie sprzedaży jest to nie do wykrycia

A co to ma do mojego tematu?:)
    Ryszard49
    Level 38  
    chris18404 przeznaczasz na zakup określoną sumę pieniędzy a oczekujesz nie wiadomo czego. Za tę kwotę to można znaleźć coś ze staroci na wyprzedażach.
    chris18404
    Level 19  
    Ryszard49 wrote:
    chris18404 przeznaczasz na zakup określoną sumę pieniędzy a oczekujesz nie wiadomo czego. Za tę kwotę to można znaleźć coś ze staroci na wyprzedażach.

Niby co ja takiego oczekuję z kosmosu, zastanów się co piszesz!

Dodano po 3 [minuty]:

Powracam do tematu co myślicie o tym LG?
    Iceman31
    Level 20  
    Ryszard49 wrote:

Nie pisz bzdur człowieku.
    Kolega pisze czego oczekuje i w wielkości 32" za 2 tysiaki kupi porządny sprzęt który zaspokoi jego oczekiwania.
    Po takiej wypowiedzi widać jakie masz pojęcie o sprzęcie.... starocie... nie rozśmieszaj ludzi.

chris18404
    , szczerze mówiąc jakoś nie mam dobrego zdania o LG. w LCD celowałbym w Samsunga , Sony lub Sharpa. A za kwotę o której piszesz to Samsung.
    chris18404
    Level 19  
    Dzięki. Chyba postawię na Samsunga albo LE32B650 lub LE32C650.