Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Plazma Samsung PS50A451P1 czarna pozioma linia

djserano 27 Dec 2010 15:05 10986 9
    djserano
    Level 11  
    Witam.Ostatnio pojawiła się na mojej plazmie Samsung PS50A451P1 dziwna czarna linia na dole ekranu,czy ktoś miał z czymś takim styczność?Dodaje 3 zdjęcia.Plazma ma już prawie dwa lata,jest jeszcze na gwarancji,ale przed oddaniem do naprawy chciałbym wysłuchać waszych opinii na ten temat.Telewizor jest dość intensywnie użytkowany.Ma już "przejechane" gdzieś z 7000 godzin.Jakiś tydzień temu,przy dłuższym oglądaniu pojawiało się kolorowe śnieżenie na parę sekund w momencie przełączaniu kanałów.Czyżby wypalała się matryca?Z góry dzięki za opinie w tej sprawie.Pozdrawiam.

Plazma Samsung PS50A451P1 czarna pozioma linia Plazma Samsung PS50A451P1 czarna pozioma linia Plazma Samsung PS50A451P1 czarna pozioma linia

https://obrazki.elektroda.pl/2623720700_1293457991.jpg
    https://obrazki.elektroda.pl/8812678700_1293458009.jpg
    https://obrazki.elektroda.pl/9187604900_1293458015.jpg
    wypalony piksel
    User under supervision
    Quote:
    Czyżby wypalała się matryca?

Nic się nie wypala. Czym prędzej oddawaj na gwarancję.

Quote:
    jest jeszcze na gwarancji,ale przed oddaniem do naprawy chciałbym wysłuchać waszych opinii na ten temat.

Nasze opinie są tu zbędne.
    beatom
    Level 35  
    Korzystaj z gwarancji, poki ja masz. Uszkodzenie drogie w naprawie. Szczegoly techniczne pomine.
    djserano
    Level 11  
    beatom wrote:
    Korzystaj z gwarancji, poki ja masz. Uszkodzenie drogie w naprawie. Szczegoly techniczne pomine.

Technicznych spraw za bardzo nie zrozumię,bo słabo się na tym znam.Już zgłosiłem sprawę do serwisu,mają przyjechać po telewizor,ale dopiero za dwa tygodnie.Zastanawia mnie czy dalsze użytkowanie jej przez 10-12 godz dziennie nie pogłębi uszkodzeń.Dzięki szybkie odpowiedzi.
    wypalony piksel
    User under supervision
    Quote:
    Zastanawia mnie czy dalsze użytkowanie jej przez 10-12 godz dziennie nie pogłębi uszkodzeń.

Możesz śmiało ogladać.
    djserano
    Level 11  
    Przyjechali i zabrali.Matryca do wymiany.Jak nie dadzą rady ściągnąć w ciągu 30 dni to dostanę nowy tv.Przesiadka z 50 cali na 23 szokująca...Pozdrawiam.
    djserano
    Level 11  
    No i powrócił po wymianie panela.Takie pytanko?Czy to ten sam rodzaj panela?Stary panel miał rozdzielczość 1365 na 768,teraz nowy wymieniony ma 1366 na 768.Czy coś w oprogramowaniu pozmieniano czy całkiem inny panel zamontowali?Pozdrawiam.
    zorbek
    Level 31  
    djserano wrote:
    No i powrócił po wymianie panela.Takie pytanko?Czy to ten sam rodzaj panela?Stary panel miał rozdzielczość 1365 na 768,teraz nowy wymieniony ma 1366 na 768.Czy coś w oprogramowaniu pozmieniano czy całkiem inny panel zamontowali?Pozdrawiam.

Od takich klientów uchowaj losie.
    Dołożyli Ci linie pewnie jeszcze nakopali w oprogramowaniu i jeszcze coś Ci jeszcze podmienili:!:
    djserano
    Level 11  
    Nie bulwersuj się chłopie,jestem tylko ciekawy dlaczego wcześniej w menu serwisowym było 1365 a teraz jest 1366.Zwykła ciekawość.Jeżeli możesz mi to wytłumaczyć, to bardzo proszę,ale bez sarkastycznych docinek.
    Pozdrawiam.
    lamer.
    Level 33  
    Quote:
    Nie bulwersuj się chłopie,jestem tylko ciekawy dlaczego wcześniej w menu serwisowym było

A kto pozwolił Ci włazić w menu serwisowe, jak się dowiedzą to gwarancje Ci zabiorą.
    Elektroda ma plusy, ale ma i minusy, największym minusem jest to, że każdy dupek może założyć temat, i zadawać głupie pytania.