Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Gigaset 4015Micro problem z CLIP'em

Anti2k 10 Paź 2004 13:18 2190 18
  • #1 10 Paź 2004 13:18
    Anti2k
    Poziom 10  

    Witam, mam dziwny problem z ww. siemensem.
    CLIP mam uruchomiony, na drugim telefonie dziala bez problemu, natomiast na siemesie podczas dzwonienia wyswietla "Rozmowa zewnetrzna", jak odbiore i zakoncze polaczenie w menu w odebranych mam podany nr dzwoniacego. Zastanawia mnie dlaczego podczas gdy ktos dzwoni nie ma od razu widocznego nr telefonu ?
    Z gory dzieki za pomoc.

    0 18
  • #2 10 Paź 2004 14:19
    JARTECH

    Specjalista od telefonów

    Witam.
    A może masz włączone powiadamianie głosowe.
    Najlepiej zresetować i wrócić do ustawień fabrycznych.

    Jartech

    :D

    0
  • #3 10 Paź 2004 17:08
    Anti2k
    Poziom 10  

    Resetowalem baze i sluchawke, wlaczalem i wylaczalem ta funkcje jednak to nie to :(

    0
  • #5 10 Paź 2004 18:34
    Anti2k
    Poziom 10  

    Kurcze to tez nie to. Wezme telefon do znajomego zobacze jak u niego sie zachowuje.
    Oprocz tego siemesa mam panasonica kx-tcd705pd i na nim jest oki. Probowalem odlaczac wszystkie telefony, neostrade, zostawic tylko siemensa i nadal nie dziala jak nalezy.

    0
  • #6 10 Paź 2004 18:42
    JARTECH

    Specjalista od telefonów

    Witam.
    A wprowadz numer dzwoniący do książki i wtedy zadzwoń czy wyświetli.
    pamiętaj o numerze kierunkowym.

    Jartech

    :D

    PS
    W połączeniach odebranych rozumiem jest ślad, że takowy dzwonił.

    0
  • #7 10 Paź 2004 18:58
    Anti2k
    Poziom 10  

    To takze przecwiczylem, jak zapisze nr do ksiazki to nadal wyswietla "rozmowa zewetrzna", natomiast w spisie polaczen odebranych jest nazwa tego kto ostatnio dzwonil.
    W spisie ostatnich polaczen sa numery dzwoniace.

    0
  • #8 10 Paź 2004 20:14
    KAT10
    Specjalista od telefonów

    Czy centrala miejska to EWSD z 7 sekundowym interwałem między pierwszym i drugim dzwonkiem przy uruchomionym CLIP'ie?

    0
  • #9 10 Paź 2004 20:15
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów

    No to jeszcze sprawdż czy nie jest na Francję-na spodzie bazy.
    To może być to.

    0
  • #10 10 Paź 2004 20:28
    Anti2k
    Poziom 10  

    KAT10 napisał:
    Czy centrala miejska to EWSD z 7 sekundowym interwałem między pierwszym i drugim dzwonkiem przy uruchomionym CLIP'ie?


    A jak to sprawdzic ?
    Telefon odkupilem od znajomego z tepsy, dostal jako premie czy jakos tak. Na spodzie jest napisane "przeznaczony do uzytku w polsce".
    Czy probowac dzwonic do blekitnych, czy od razu sobie odpuscic ? :)

    0
  • #11 10 Paź 2004 20:48
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #12 10 Paź 2004 20:53
    KAT10
    Specjalista od telefonów

    Jeszcze raz zapytam: czy czas między pierwszym a drugim dzwonkim wynosi 4, czy 7 sekund ?

    0
  • #14 10 Paź 2004 21:33
    KAT10
    Specjalista od telefonów

    Jeśli jest więcej niż 4 sekundy, to prawdopodobnie aparat odbiera drugi dzwonek pierwszego połączenia jako pierwszy dzwonek kolejnego połączenia. Aparat odbiera CLIP między pierwszym a drugim dzwonkiem, czyli po odebraniu CLIP'a (po pierwszym dzwonku) i po odebraniu drugiego dzwonka 'zapomina' o pierwszym dzwonku i zapisuje do rejestru połączeń nieodebranych informacje o CLIP'ie ale nie pokazując jej na wyświetlaczu. Czy jest to jasne?
    Jeśli aparat jest na gwarancji należy udać się do serwisu w celu dokonania bezpłatnej modyfikacji rejestrów aparatu.

    0
  • #15 10 Paź 2004 21:43
    Anti2k
    Poziom 10  

    Dzieki KAT10 to jest to. Rzeczywiscie telefon zachowuje sie dziwnie bo po 1 sygnale od razu dodaje polaczenie nieodebrane do listy chociaz dzwonek dzwoni dalej.
    Jeszcze raz dzieki, udam sie do serwisu zobaczymy co powiedza.
    Pozdrawiam

    0
  • #16 10 Paź 2004 23:26
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów

    A po co do serwisu?
    JAk poszukam to dodam ustawienie serwisowe identyfikacji (czas oczekiwania) A poza tym było na elektrodzie -takie samo w całej serii 4000.
    Znalazłem
    menu-8-9-1-7-4-x-ok
    x to
    0 4 sek
    1-5,5sek
    2-7 sek
    3-11 sek

    0
  • #17 11 Paź 2004 10:04
    Anti2k
    Poziom 10  

    Niestety ale podana kombinacja nie dziala. Moze ma ktos jeszcze jakies pomysly, jak nie to niose do serwisu :)

    0
  • #18 06 Lis 2004 22:47
    Pawelcio
    Poziom 21  

    pewnie już zaniosłeś do serwisu... tysiac razy czytałem i dopiero teraz zauważyłem... nawet koledze W.Wojtek (do którego akurat mam ogromny szacunek więc niech sie moderator nie czepia i nie cenzuruje od razu jak to ma ostatnio we zwyczaju-moje posty piętnujące bezmyślne wypowiedzi znikają jak kamfora...) zdarzają sie potknięcia , na szczęście niewielkie... kombinacja nie działa bo wkradł sie mały błąd... trzeba wywalić 7 z procedurki i wszystko bedzie ok... a co do tego że sie pokazuje napis po polsku ....niech sobie kolega Picia wyobrazi że na telefonie siemens gigaset 4010 sprzedawanym w polsce nawet przez narodowego operatora może pojawiać sie napis po francusku ( żeby nie utrudniać: na sprzedawanym we francji może być język polski) ....pod menu 92 można wybrać jedą z bodajże 14 wersji jezyka na wyswietlaczu pozdrawiam Paweł

    0
  • #19 07 Lis 2004 08:18
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto