Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fiat Seicento 900 i nierównomiernie świecące reflektory

IneQuation 28 Dec 2010 10:14 3075 8
    IneQuation
    Level 2  
    Witam,

Mam następujący problem. Otóż w moim samochodzie żarówka w jednym z reflektorów w pewnym momencie (na mrozach) zaczęła bardzo słabo świecić (zarówno żarnik świateł mijania jak i drogowych), w tej chwili żarzy się tylko lekko, podczas gdy druga świeci normalnie. Wymieniłem żarówki i sytuacja nie uległa zmianie. Warto wspomnieć, że po poprzednim właścicielu odziedziczyłem uszkodzony konektor felernego reflektora - przy styku, bodajże masy (czarny przewód) stopił się plastik i styk lata sobie luźno poza nim. Teraz zauważyłem, że styk jest nieco zaśniedziały i nie do końca zaizolowany. Na pewno jest to potencjalny problem więc zaraz po powrocie z pracy wyczyszczę go i porządnie zaizoluję, ale czy uważacie, że właśnie to może być sednem problemu? A może bezpiecznik już ledwo zipie i za chwilę się przepali do reszty?

Z góry dzięki!
  • Helpful post
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Tak, brak masy na tej żarówce dało taki efekt.
    IneQuation
    Level 2  
    Czyli przeczyszczenie albo wymiana styku powinna załatwić problem?
    viper555
    Level 39  
    Tylko wymiana ,stary styk jest odgrzany i nie ma sprężystości.P
    AlaCapone
    Level 10  
    Tak, jak pisze Viper555 powinieneś wymienić stary styk na nowy, tym bardziej jak sam piszesz, że jest zaśniedziały.
    I tak na marginesie czy już problem rozwiązany?
    polmar
    Level 20  
    Ależ skąd ! Czekał aż potwierdzisz diagnozę !
    krisi3
    Level 20  
    Wtyczka do wymiany koszt około 5 zł pln w seicento to normalne,regulacja hydrauliczna reflektorów pewnie też nie działa.Pozdro.
    kbso
    Level 12  
    mała tania pierdoła, warto wymienić na zaś, bo po wyczyszczeniu jak sam piszesz, że w kiepskim stanie, to może być z tym kolejna usterka
    także wymień :)
    IneQuation
    Level 2  
    Dawno wymienione, auta już zresztą nie mam, niepotrzebnie odgrzewasz stary temat.