Witam
Od kilku miesięcy jestem posiadaczem "szczęśliwym"
citroena Xsary 1.9 TD rok1999. Po ostatnim spacerze "parę kilometrów" do stacji zabrałem się za naprawę wskaźnika paliwa. Na początek rozebrałem czujnik w zbiorniku wyczyściłem papierem wodnym sprawdziłem omomierzem. Opór zmienia się płynnie od kilku omów do 360. Wydaje mi się że tu nie można się do niczego przyczepić. Natomiast gdy już sprawdzony czujnik podpiąłem nie wkładając do zbiornika i przy włączonym zapłonie na desce rozdzielczej pomimo poruszania pływaka nie zauważyłem żadnych płynnych ruchów wskaźnika paliwa. Co może być przyczyną.
Dodano po 5 [minuty]:
Dodam że rozebrałem również deskę rozdzielczą i wyjąłem coś co porusza wskaźnikiem a wygląda jak silnik elektryczny. przeczyściłem styki i nadal bez zmian. Wydaje mi się że wskaźnik przy poruszaniu pływakiem powinien płynnie zmieniać wskazania. A tu nic w jakim położeniu jest pływak, i włączę zapłon tak wskaźnik stoi w miejscu.
Od kilku miesięcy jestem posiadaczem "szczęśliwym"

Dodano po 5 [minuty]:
Dodam że rozebrałem również deskę rozdzielczą i wyjąłem coś co porusza wskaźnikiem a wygląda jak silnik elektryczny. przeczyściłem styki i nadal bez zmian. Wydaje mi się że wskaźnik przy poruszaniu pływakiem powinien płynnie zmieniać wskazania. A tu nic w jakim położeniu jest pływak, i włączę zapłon tak wskaźnik stoi w miejscu.