Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Amica pct5580A412 wyświetla błąd blokady drzwi

hubertox 30 Dec 2010 10:15 8615 11
    hubertox
    Level 11  
    Witam przy załączeniu pralki i wciśnięciu przycisku start zapala sie kontrolka pracuje i blokada drzwi. Nie ma żadnej reakcji tylko tak po okolo 10 sek włącza sie kontrolka na samym dole pranie krótkie i miga gotowa koniec. Blokada sprawna. Napięcie, które dochodzi do blokady to tylko 211V. Gdzie mogę szukać przyczyny? dzięki?
    retrofood
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Zapoznaj się z pkt 11.1 regulaminu i popraw tytuł.
    Jednostkę napięcia - wolt [V] piszemy wielką literą.
    User removed account
    User removed account  
    hubertox
    Level 11  
    Uszkodzony moduł to ja wiem, że jest tylko próbuję go zrobić . Sprawdzam elementy na module i żaden nie jest podejrzany. Myślę, że musi być problem z pamięcią.
    User removed account
    User removed account  
    wuadex
    Level 11  
    Zrób reset pralki. Jak to zrobić poszukaj w necie. W Amicach to częsty problem po krótkotrwałych i niezauważalnych zanikach prądu.
    hubertox
    Level 11  
    gniazdo, z którego była zasilana pralka było niesprawne. Ruszało się i mogło dojść do przepięcia, tym bardziej że stało się to w trybie serwisowym. Poszukam sposobu resetowania tak jak w podpowiedzi. Wszystkie połączenia i blokada są sprawne. Mam drugi moduł od Amici ale bez dwóch funkcji tj. aqua stop i zawór przesterowania załącza blokadę bez problemu.
    User removed account
    User removed account  
    hubertox
    Level 11  
    Posiadam wsad pamięci i programator tylko nie wiem jaki element jest potrzebny żeby zsynchronizować procesor komputera z procesorem modułu pralki zaprogramowałbym na nowo pamięć i powinno pójść
    hubertox
    Level 11  
    chciałbym napisać, że reset pomógł ale nic. Dalej wyświetla błąd blokady drzwi.
    wuadex
    Level 11  
    Wejdź "www.pralkoporadnik.pol.pl" i przeczytaj kody błędów i inne porady. Według nich jeżeli błąd jest po 1 sek to leży programator, gdy zaś po 10sek to blokada drzwi. Może wyczytasz coś innego, a pomocnego. Bywaj.
    hubertox
    Level 11  
    wracam po przerwie do tematu i kieruję do was pytanie czy wsad pamięci z pralki PC5580A413 różni się żeby go wrzucić do PC5580A412 biorę się za ładowanie pamięci