Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

fiat panda 1,1 P0300 P0304 silnik przerywa

boss75 30 Dec 2010 15:20 7179 7
    boss75
    Level 2  
    Witam mój problem jest taki że podczas jazdy silnik zaczyna przerywać ale co dziwne dzieje sie tak tylko przy pelnym zbiorniku paliwa 3/4 i problem znika po diagnozie wyskakują tylko P0300 i P0304 wypadanie zaplonów.Może ktoś borykał się z takim problemem.
    czaderx
    Level 14  
    Silnik cieply/zimny czy nie ma znaczenia? Czy ponizej 3/4 zbiornika tez tak sie zachowuje?jaki Stan swiec?
    boss75
    Level 2  
    Witam dojazd do stacji benzynowej wiec silnik cieply i obiawy tylko przy pelnym zbiorniku, stanu swiec nie sprawdzalem poniewaz przerywanie zwiazane z iloscia paliwa w zbiorniku. Dodam ze jazda z polowa paliwa i zadnego nawet malutkiego szarpniecia wiec mysle ze to tez nie swiece nie mam pojecia co to moze byc i od czego zaczac pozdrawiam.
    sentcar
    Level 16  
    mozliwe ze przez evap ciagnie paliwo.
    bambrys
    Level 10  
    witam ja też mam taki problem też jestem ciekaw co to jest z tym pełnym bakiem , ktoś pisał o jakimś evap co to jest , gdzie tego szukać?
    Anonymous
    Anonymous  
    bambrys
    Level 10  
    witam wczoraj już na 100% przekonałem się że przerywanie występuje przy pełnym zbiorniku paliwa, a co najlepsze mam założony gaz i po zatankowaniu paliwa szarpie na paliwie i na gazie być może to jest uzależnione od pompy paliwa . jak ma ktoś jakieś sugestie proszę pisać