Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Immergas Eolo Star. Ciepla woda jest, grzejniki zimne.

30 Gru 2010 22:52 6889 12
  • Poziom 2  
    Witam,
    Mam pilny problem z wyzej wymienionym piecem. Mam ustawiony tryb "zimowy", czyli grzeje z moca stopni zalezne od ustawienia i podgrzewa wode kiedy odkrecam kurek przeznaczony do cieplej wody.
    Dzisiaj rano zauwazylem ze sie cos zepsulo. Plomien w ogole nie odpala i kaloryfery pozostaja zimne ! Kiedy okrecam kurek wszystko jest ok, piec wskakuje na grzanie i mam ciepla wode. Ale czemu niechce odpalac ogrzewanie ???!!!
    Odpowietrzylem wszystkie grzejniki jak i (po rozkreceniu) pompke wewnatrz pieca. Wylaczylem z kontaktu. Dalej nic. Czytalem instrukcje gdzie napisane bylo ze przy problemach z plomykiem musze przy wlaczeniu przytrzymac "reset" na kilka sekund i po problemie. Faktycznie po tej czynnosci zaczyna grzac w calym domu przez doslownie 2-3minuty po czym plomyk znowu gasnie.
    Prosze forumowiczow o pomoc.
    Jaka jest pogoda za oknami kazdy widzi.....a w domu mrozno :(

    Mod. ROBSON33
    Regulamin p.11, p.11.1, p.15
    Proszę poprawić post nie usuwając powyższego wpisu .
  • Poziom 2  
    Dziekuje za zainteresowanie sie tematem. Niestety piec nie jest podlaczony przez filter. Chyba ze jest on wewnatrz kotla zamontowany !?!? Natomiast pod urzadzeniem nie ma nic co moglbym zidentyfikowac jako filter.....
  • Poziom 30  
    Może masz za małe ciśnienie wody w instalacji CO.
  • Poziom 2  
    Cisnienie jest ok, okolo 2 bar

    Tu piszemy czystym polskim.
    Proszę poprawić błędy pisowni - OSTRZEŻENIE
    Nie usuwać tego wpisu
    mod - mirrzo

  • Poziom 15  
    Witam, mam ten sam piec... może ciśnienie gazu jest za małe...? czy piec pokazuje jakieś błędy/komunikaty ?

  • Moderator na urlopie...
    LaBamba napisał:
    Plomien w ogole nie odpala i kaloryfery pozostaja zimne !


    Brak zapotrzebowania na ciepło - to w skrócie.
    Sprawdź podłączenie regulatora, lub mostka. Może też być uszkodzony czujnik NTC wody grzewczej
  • Specjalista - systemy grzewcze
    LABamba, czy na wyświetlaczu nad symbolem bałwana wyświetla się symbol grzejnika? Jeśli nie, to tak jak pisze mirrzo - brak zapotrzebowania na ciepło - czyli albo uszkodzony termostat pomieszczenia (jeśli jest), albo jakimś cudem rozpiął sie mostek na złączu termostatu w kotle.
  • Poziom 9  
    Mam ten sam problem. Czy mógłby ktoś wrzucić zdjęcie z zaznaczonym mostkiem. Bo nie mogę go zlokalizować.
  • Poziom 2  
    witam a czy ktoś mógłby mi w skrócie opisać instrukcję jak oczyścić włąsnie filtr wody CO, będę wdzięczny (eolo star 23)

  • Poziom 15  
    kolego...filtr wody... eee

    rozumiem, że montowany na rurze ?
    Jeżeli tak to ni prostszego >
    1.wyłącz piec
    2.zakręć w tym miejscu (na powrocie) wszystkie zawory przed i za filtrem,
    3.potrzebujesz klucza 22 jak się nie mylę (na 3/4" taki jest) i odkręcasz wkład
    4.Siatkę zbierającą pod wodę i bieżącym strumieniem staraj się wymyć brudy...o3ywiście w przeciwnym kierunku niż przepływ przez siatkę...:)
    5.upewniasz się czy filtr czysty i montujesz w odwrotnej kolejności punktów 3,2,1

    powinno wystarczyć

    (w środku pieca jest filtr ? ja mam zamontowane na zewnątrz...do gazu i CO)