jacek20084 wrote: Quote: BMW zdecydowanie mniej wygodny i praca silnika rzeczywiście jest porównywalna z URSUSEM 30 lecz ma to też swój urok
co kolega miał na myśli ?
Quote: sprawdź wtryskiwacze wykręć wszystkie i sprawdz czy nr seryjne są zbliżone do siebie
ile kosztuję sprawdzenie w serwisie bmw i czy nie można tego dokonać bez wykręcania i o ile nr mogą się mylić? turbo też można sprawdzić podczas jazdy może nie jest to jakieś dokładne sprawdzenie ale można zobaczyć czy nie ma takiej turbo dziury.
Quote: Bardzo ważna rzecz sprawdzić czy na kolektorze ssącym są wszytkie przepustnice
jak to się sprawdza.
1- mniej wygodny słaba kultura pracy.
- mam porównanie E46 z accordem 2.2 oraz saab-em 9-3 1.9 wsyztkie te auta są w dieslu. jeżeli chodzi o wygodę podróżowania porównanie Warszawa-Wiedeń ok 680Km
4 dorosłe osoby na pokładzie trumna na dachu zima
e46 150km najlepiej jeżeli chodzi o silnik. nie wygodne siedzenia z przodu ani kanapa z tyłu śr spalanie ok 6.3l (2003r po face))
accord 140km- brakuje mu mocy lecz bez porównania wygodniej ok 7l (2007r)
saab - 150km - pomiędzy bmw a honda ok 7l (2008r)
słaba kultura pracy i najgłośniejszy e46
wtryski są proste do wykręcenia trzeba mieć klucz do tego. koszt symboliczny jeżeli wtryski wszytkie są od nowości te same będziesz widział że mają np. tylko ostatnią cyfrę zmieniającą się jeżeli jakiś był wymieniany odazu zobaczysz zupełnie odstający nr seryjny od reszty
turbina. żeby wyczuć podczas jazdy po 1 wyczucie podczas jazdy zaobserwujesz przy mocno zużytej turbinie głośna praca świst oraz spadek mocy lecz spadek mocy byś zaobserwował gdybyś znał jego wcześniejsze parametry. jeżeli chcesz sprawdzić podczas "na sucho" bez rozbierania trzeba koniecznie sprawdzić czy nie cieknie czy nie jest zaolejona. jeżeli dostaniesz auto z umytym silnikiem przejechać trzeba ok 20km a następnie sprawdzić czy nie pojawił się olej na turbinie.
kolektor to wiąże się niestety z rozebraniem kawałka silnika, lecz często się to opłaca tak jak kolega wcześniej pisał po urwaniu tulei opiłki lubią lądować w tłokach co powoduje niebotyczne wydatki (praktycznie modernizacja silnika)
nie sugeruj się ślepo komputerem duża ilość błędów jest możliwa do usunięcia "tymczasowo" bez usunięcia przyczyny a po przejechaniu 100KM ponownie je ujrzysz.
generalnie nie piszę ci tego bo się chce pochwalić .... tylko sam obecnie szukam opinii na temat pewnego auta i cieszył bym się jeżeli znalazł bym sensowne rady.
osobiście e46 przejechałem ok 150tyś/km i to co ci piszę wiąże się z moimi doświadczeniami a nie wyczytanymi nie wiadomo gdzie opiniami..
jeden z Panów który się uwziął na komentowanie i krytykę wszystkiego co się pisze może by coś przydatnego wniósł do dyskusji a nie tylko jakieś docinki.
osobiście nie jestem mechanikiem, lecz z wykształcenia i zawodu wykonywanego znam się na "mechanice płynów i gazów oraz termodynamice" i zasady działania oraz specyfika silnika jest mi znana i jeżeli Pan od krytyki chce coś jeszcze dodać to bardzo bym prosił o konkrety a nie ogólniki.
Pozdrawiam