Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Bezpiecznik pompy paliwa Megane

Michałek987654321 12 Jan 2012 18:51 46283 36
    malutka132320
    Level 10  
    Nie działa nie wiem co jest
    polonez15
    Level 33  
    Taki mały OFF pozwolę wtrącić... Żadnego WD-40 do elektryki / elektroniki...
    malutka132320
    Level 10  
    A czy takie objawy są też jak źle działa sytem odcinania paliwa przy uderzeniu?? może odłączyć tą kostkę i zobaczyć?? czy to nic nie da??
    balonika3
    Level 37  
    Jeżeli przy kręceniu rozrusznikiem nie podnosi się obrotomierz, to sprawdź to, o czym wcześniej pisałem.
    malutka132320
    Level 10  
    Wszystko było ok... przy odpinaniu kompa zauważyłam że kabel który idzie od bezpiecznika nr 30 jest przepalony... lutownica i wszystko jest git... :) oprócz jednego szczegółu... autko nie chce zapalić zabardzo bo... wygląda jakby nie dochodziło paliwo na wtryski tzn jakby było zapchane mam zamiar to sprawdzić ... filtr paliwa był wymieniany ale odpinając stary wyleciał taki syf że szkoda gadać..

Dodano po 1 [godziny] 39 [minuty]:

Już działa :)

Dodano po 4 [godziny] 12 [minuty]:

Dziekuje bardzo za pomoc a najbardziej pewnemu Panu :) który bardzo dobrze wyjaśnił mi wszystko na priv. :) Pozdrawiam wszystkich
    milqfxp
    Level 10  
    Podobny mam problem. Gaz pali, benzyna nie chce. Uwalony bezpiecznik 30A i chyba przekaźnik. Po wymianie bezpiecznika na pompę mam napięcie 5V
    Lumpek
    Level 10  
    Witam.
    Panowie po krutce:
    Megane coupe 1,6e 1998r w moich rękach bezawaryjnie od 12 lat przebieg 179tyś regularnie serwisowane.
    Problem jaki powstał:
    Samochód po nocy odpalił normalnie, po dojechaniu do skrzyżowania i wrzuceniu kierunku auto natychmiast zgasło.
    Udało mi się uruchomić ponownie przejechałem kilkanaście metrów ponownie włączyłem kierunek i auto zgasło.
    Od tej pory dzieją się następujące rzeczy:
    1 - Po przełączeniu kluczyka tyrkocze przekaźnik pompy, pompa się nie włącza.
    2 - brak kierunkowskazów, wycieraczek itp.
    3 - obrotomierz podskakuje samoczynnie
    4 - Auto nie odpala rzecz jasna

Samochód odprowadzony do mechanika, sprawdzona pompa paliwa - sprawna, sprawdzone przewody przy pompie - niby wszystko ok, sam sprawdzałem przewody przy przełączniku zespolonym wszystko ok.
    Mechanik rozkłada ręce, mówi że to sterownik prawdopodobnie (komputer) i raczej nikt mi tego nie naprawi.

Widziałem na elektrodzie podobne problemy ale bez podpowiedzi odnosnie rozwiązania.
    Jeśli to możliwe proszę o pomoc.