Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Dysk zewnętrzny włącza się i wyłącza

02 Sty 2011 11:27 5328 4
  • Poziom 8  
    Mam taki problem, kupiłem w środę dysk zewnętrzny LG 320Gb HXD5 w media expert,
    na moim lapku z windows 7 działa wszystko bez problemu, kiedy chciałem przenieść dane z starszego kompa windows xp to po podłączeniu dysk instaluje się i wszystko ok ale jak chcę coś wrzucić to zaczyna cykać, komp raz go widzi a raz nie. Próbowałem już wszystkiego
    Wszystkie fora przetrząsnąłem i nic

    Dodam jeszcze że do tego dysku mam kabel USB z podłączeniem na dwa port i podłączam go na dwa porty ale to też nic nie daje.

    To jest ten dysk na stronie producenta:
    Link
  • Pomocny post
    Poziom 27  
    Witaj

    Opisz tamten komputer z Windowsem XP płyta główna procesor itp. Przewód z wtyczka 2x USB A - 1x mini USB B służy do zasilania dużych dysków twardych. Podłącz jedną wtyczkę USB A do gniazda komputera drugą USB A do zasilacza zewnętrznego i mini USB B do gniazda dysku twardego.

    Pozdrawiam
  • Poziom 8  
    podłączam tak jak radzisz i nic
    Stary komp:
    AMD Athlon xp 2500+ , 1,00gb ram ddr pc2700 333mhz , płyta główna asus a7v8x-x, a zasilacz 400w , 9200se radeon windows xp 3
    teraz to już wcale nie pokazuje dysk, tylko włącza się i wyłącza bezpieczne usuwanie sprzętu, a dysk jak cykał tak cyka
  • Pomocny post
    Poziom 27  
    Posiadasz zewnętrzny zasilacz USB do urządzeń USB? Czy do portów USB masz coś jeszcze podłączone?

    Dodano po 4 [minuty]:

    Jak dokładnie podłączasz dysk zewnętrzy? Mini USB do dysku i wtyk USB do gniazda komputera ale nie ten dodatowy z boku? bo to jest różnica.
  • Poziom 8  
    mam jakiś kupiłem na allegro kiedyś ale zrobiłem tak podłączyłem do USB z tyłu i dysk narazie działa a teraz spróbuje coś wrzucić

    Dodano po 1 [minuty]:

    wyskoczył błąd w instalacji sterowników ja się poddaje

    Dodano po 2 [minuty]:

    podłączyłem z tyłu i do zasilacza i jest już wszytko ok