Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot 406 zegary padają

robertfus 02 Jan 2011 16:43 4834 6
    robertfus
    Level 13  
    Witam

Od jakiegoś czasu mam problem z zegarami w swoim pugu. W czasie jazdy prędkościomierz i obrotomierz opadają do zera, tak samo wskażnik temp. licznik wskazuje 000000. Kierunkowskaz na zegarach również nie świeci chociaż na zewnątrz działają. Czasem po wyjęciu kluczyka wszystko wraca do normy ale czasami potrzeba odłączyć akumulator na kilka sekund. Boję się że w pewnym momencie padnie elektronika całkowicie.

Pozdro
    Robertfus
    rafik108
    Level 18  
    Sprawdź klemy i kable odchodzące od akumulatora, coś gdzie nie łączy. A długo już tak masz?
    robertfus
    Level 13  
    Pierwszy raz pojawiło się jakieś pół roku temu, potem dosyć sporadycznie był tylko problemy z kierunkami ale ostatni mam wszystkie w/w objawy nawet kilka razy dziennie.
    rafik108
    Level 18  
    Więc sprawdź te kable od akumulatora wszystkie połączenia, może być też uszkodzony akumulator, albo alternator się już "kończy". Sprawdź akumulator i ładowanie.
    sajmon1476
    Level 13  
    wyjmij licznik i zobacz jak wyglądają kostki ... spróbuj poruszać kablami gdy masz jeszcze wszystkie kostki podłaczone do licznika , może któryś kabelek jest przełamany w środku , sprawdz masy i plusy .
    mateo-salvadore
    Level 15  
    Witam!

Ostatnio i u mnie pojawił się problem z opadającym prędkościomierzem. Czy kolega wie i może dokładniej powiedzieć które luty należy sprawdzić? Przy kostce, czy gdzieś bliżej zegara? Chciałbym wiedzieć zanim w ciemno rozbiorę zegary i zacznę szukać w ciemno...
    mam peugeota 406 1.9 TD 96r, zegary Sagem.