Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Brak dźwięku w tylnych głośnikach kino domowe samsung ht-c55

02 Sty 2011 21:52 4221 2
  • Poziom 1  
    Witam, mam kino domowe samsung ht-c555 i jak puszczam muzykę z ipoda, czy oglądam film przez usb czy w ogóle puszczam coś na sprzęcie to dźwięk pokazuje się tylko w przednim prawym i lewym głośniku, suboofer, centralny i tylne milczą mimo iż autokonfiguracja przebiegła prawidłowo na wszystkie głośniki. Jak ustawić aby dźwięk leciał z całego zestawu? Dodam, że chciałbym móc puścić dźwięk nie 5.1 na całym zestawie. Klikając Klawisz PLII na pilocie kompletnie nic się nie dzieje:/

    Na starszym kinie nie było problemu z słuchaniem chociażby mp3 na całym zestawie.

    Z góry dzięki za pomoc!
  • Poziom 9  
    A nie idzie zmienic nic w menu typu Equaliser albo Surround?
  • Poziom 2  
    Bo zapewne masz włączone ASC i korzystasz z automatycznej kalibracji dźwięku. Jak wyłączysz to będzie dostępna PLII i DSP. PLII ustawiasz na Prolog bądź Matrix i będzie śmigać na wszystkich. Ale...... zawsze jest to ale. Korzystając z Prologu czy Matrix będzie grać na wszystkich ale sub będzie praktycznie nie słyszalny. Nie ma możliwości podkręcenia jego mocy :/ również przy korzystaniu PLII czy DSP funkcja P.BASS jest niedostępna. Wszystko co napisałem jest opisane w instrukcji. Trzeba ją tylko ze zrozumieniem przeczytać tylko kto je czyta :P