Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

HTC czy IPHONE czy IPAD aby byc szybko poinformowaną o meilu

as000 03 Jan 2011 06:39 2664 8
Optex
    as000
    Level 11  
    Witam.

Który model wybrać?
    HTC hd2 czy Iphone czy Ipad?
    Wiem, ze Ipad to nie telefon ale szukam czegos co:

bedzie mnie informowac, gdy dostane meila.
    na czym bedzie latwo przegladac strony w internecie.
    co posiada wifi.
    Oczywiscie inne funkcje tez sa wazne, jak GPS czy inne bajery, szybkosc, bateria.
    Ale najwazniejsze byloby to ze nie musze zagladac do mojego laptopa aby wiedziec ze mam meila (w miare szybko) oraz latwosc przegladania stron.

Bede wdzieczna za odp.
  • Optex
    Niuniek_84
    Level 23  
    Jest wiele systemów... ile osób, tyle opinii ...

Ja używam Blackbarry ...
    Mail na telefonie w ciągu 5 sekund :)
    Można dodać do 10 skrzynek pocztowych, brak konfiguracji ... tylko login i hasło.
    Oczywiście GPS, kalkulatory, Office, kamery zdalne IP, sterowanie PC, itd...
    Bateria od 1 dnia do 10dni.
    Solidny i dobrze wykonany.

Minusy:
    - inny system operacyjny, w większości dodatkowych aplikacji w języku angielskim
    - usługa mail BIS płatna około 20zł/mc
    - dość spore rozmiary telefonów
    - mało popularny w Polsce.

Ja jednak już nigdy nie zamienię go na Nokię, SE, HTC, Iphone itd....

pozdrawiam
  • Optex
    askr
    Level 35  
    Cokolwiek, co posiada klienta poczty IMAP (o ile Twoja poczta obsługuje IMAP).

Jeśli nie, to pytanie jak często sobie ustawisz sprawdzanie poczty (im częściej tym więcej danych zużyjesz, będzie tym drożej i tym szybciej zajedziesz baterię w telefonie).
    Hucul
    Level 39  
    as000 wrote:
    ... Który model wybrać?

Praktycznie każdy producent ma w ofercie model posiadający potrzebne Ci funkcje . Z podanej przez Ciebie trójcy wybrałbym HTC .
    Niuniek_84
    Level 23  
    Fakt, mimo że kocham BB, to HTC jest najbliższy ideałowi ... dlatego że można znaleźć bardzo dużo programów w ojczystym języku, a instalacja aplikacji jest dość prosta.
    as000
    Level 11  
    Dziękuję wszystkim za rady. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć dlaczego HTC jest lepszy niż Iphone? Pozdrawiam
    Hucul
    Level 39  
    as000 wrote:
    Dziękuję wszystkim za rady. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć dlaczego HTC jest lepszy niż Iphone? Pozdrawiam

Wystarczy porównać dane techniczne :D
    Chyba , że chodzi o inne atrybuty - np. aurę prestiżu :D
    as000
    Level 11  
    Koncem koncow padlo wtedy na ipada. Ale teraz chcialabym kupic juz jednak telefon z taka funkcja. Ponadto telefony ciagle sie zmieniaja i zapewne wyszly nowe modele. Prosze o rade!! Szukam telefonu do 700 zl ktory:
    - szybko poinforumuje mnie dzwiekowo o meilu
    - bateria bedzie trzymac min. 2 dni
    - bedzie robic dobrej jakosci zdjecia
    - nie byl tak olbrzymi jak nowy Samsung Galaxy tylko taki sredni, normlany;-))

Prosze o rade! A jakby ktos znal konkretny model to juz wogole byloby super.