macmm wrote: Może nie warto kombinować. Modem owszem i R-MIK dobry numer podał. Jeśli chodzi o LAN to istnienie gniazdka nie oznacza że jest karta LAN. A jeśli chodzi o sterowniki to z ConfigMAN'em 4.07 ( aktualna wersja) instalują się w katalogu C:\Program Files (x86)\Slican\Drivers ( to x86 to słowo klucz).
Fakt - jest tam sterownik do CCT.
macmm wrote:
Pamiętać trzeba że sterowniki nie są podpisane i windowsa trzeba mocno przekonywać że ma je zaakceptować
Rozumiem, że rozmawiamy tu o instalacji sterowników wg. instrukcji z configmana?
Kolega macmm uwierzy - próbowałem to zainstalować u siebie. W Win7 x64 sprawa nie jest tak prosta, że akceptuje się instalacje sterowników mimo braku podpisu - (ten sposób działa u mnie tylko z Vistą/XP).
Windows 7 odmawia używania takich (niepodpisanych) sterowników - jeśli szanowny kolega zerknie do logów systemowych, to zobaczy tam błąd:
CM_PROB_UNSIGNED_DRIVER - za msdn:
The device did not start on a 64-bit version of Windows because it has a driver that is not digitally signed.
Natomiast być może w Win7 32bit niepodpisane sterowniki można używać bez przeszkód - nie testowałem (tu mogłem się trochę zagalopować).
Zresztą sytuacja jest dziwna, gdy wiodący na rynku producent dostarcza niepodpisane sterowniki...