Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mondeo swiecenie kontrolki

wmgrd 11 Oct 2004 20:42 5738 8
    wmgrd
    Level 11  
    Problem: w czasie jazdy włącza się kontrolka od pasów/poduszki powietrznej (4 mrugnięcia, chwila przerwy itd) w samochodzie Ford mondeo 1.8 benzyna 1998 r.
    Ktos moze mial podobny problem? A moze ktos wie co z tym mozna zrobic?
    Pozd
    Anonymous
    Anonymous  
    araman
    Level 14  
    I co wtedy zrobić? Mam ten problem. Dzisiaj przesuwałem kilka razy fotel i kontrolka zgasła a więc problem jest gdzieś koło fotela kierowcy tylko jak znależźć gdzie jest przyczyna?
    zimek81
    Level 15  
    Sprawdz polaczenie na wtyczce (moze cos nie kontaktuje) proponuje zrobic nowe polaczenie. Bardzo podoby problem wystepuje w oplach.
    pejko
    Level 12  
    wyłącz zapłon wyjmij kluczyk najlepiej odłacz aku i klka rzay rozłacz i złacz złacze znajdujące sie pod fotelem z ktorego przewodyida do napinacza-powinno pomóc.
    araman
    Level 14  
    Przez pewien czas było OK a od kilku dni ponownie się świeci już zgłupiałem
    araman
    Level 14  
    To prawda we wtyczce coś nie kontaktuje, wyjmowałem smarowałem przes miesiąc jest OK a póżniej znowu się zapala po powtóce z rozrywki mam miesiąc spokój itd
    prelud
    Level 1  
    witam
    mam pytanko odnosnie kontrolek komputera pokladowego,a mianowicie o pierwsza kontrolke (chlodniczka z wiatraczkiem).Co ona oznacza?Od czasu do czasu zaswieca mi sie po czym sama gasnie i w czasie jazdy znowu sie na jakis czas zaswieci.Plyn chlodzacy mam.Z gory dziekuje za informacje
    piotrusia
    Level 11  
    Może podepne się pod temat ........Kupiłem mondeo- uderzone z boku i mam podobny problem w (mondeo /02r).po przekręceniu stacyjki kontrolka PPgaśnie po chwili miga 4-razy,przerwa i miga -2 razy .ten cykl powtarza się 5-cio krotnie i swieci non stop .co mógłbym zrobić żeby usunąć usterkę ?...........czy jest możliwość sprawdzenia kodów błędów najprostszym sposobem w garażu ?.........i jak wykonać reset kompa .