Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Mitsubishi Space Star 1,9 DID nie odpala

04 Sty 2011 10:09 4107 2
  • Poziom 11  
    Nadchodziły mrozy, nie mam opon zimowych, więc samochód miał stać. Wyjąłem aku, dolałem wody, podładowałem. Do samego końca (do wyjęcia akumulatora) silnik odpalał, nie było problemu. Stał tak jakieś 3 tyg. aż do momentu kiedy pogoda trochę puściła, śnieg stopniał - pomyślałem pojeżdże, żeby nie zastał się. Włożyłem akumulator, gasną wszystkie możliwe kontrolki opróch ciśnienia oleju i akumulatora, rozrusznik kręci jak głupi a silnik ani drgnie. Moje pytanie jest takie : czy powinienem coś zrobić przy elektronice po wsadzeniu akumulatora ( tak jaj z szybami, żeby przywrócić im normalny tryb pracy trzeba szybę zamknąć i jeszcze chwilę przytrzymać przycisk w pozycji zamykania i to samo z otwieraniem), drugie pytanie jeżeli byłby to błąd immo to czy gasła by lampka check engine, czy może jest to bardziej banalna przyczyna np. woda w filtrze paliwa?
  • Pomocny post
    Poziom 32  
    Witam, pewnie nie zatankowałeś samochodu do pełna zimową ropą i teraz jest problem z wodą wykroploną z baku i może z parafiną, wymień filtr i podaj paliwo z dodatkowego zbiornika ,powinien zapalić ,ale jak masz mozliwość to wstaw do ciepłego garazu i dopiero wymień filtr i reszta jak wyżej, powodzenia.
  • Poziom 11  
    Niz z tych rzeczy : w pojazd przed postawieniem było wlane 20 l ropy ( to taki żart, tak?)

    Dodano po 51 [minuty]:

    Oczywiście koleka WOPOR może mieć całkowitą słuszność co do wody tu i tam. Ja też mam podobne podejrzenia. Iteresowało mnie tylko to, czy nie ma przypadkiem jakiś "haczyków" z elektroniką po odłączeniu akumulatora. Oczywiści wymienię filtr i popatrzę tu i tam. Pozdrawaim