witam,
jestem początkujący wiec z gory przepraszam za mój laicki jezyk
postaram sie rzeczowo wyjasnić problem, otóż:
zauwazyłem wycieki z pralki i rozebrałm boki
okazuje sie ze podczas wirowania przecieka ponizej grzałki (chyba)po prawej stronie na dole, na trzech srubach mocujących plastkikową osłone do bebna, jest to od stony paska i duzego kola napędowego praki. tych srub dookoła naliczyłem 21 (na płaski srubokręt)
pytanie: czy tam pod spodem to jest jakaś uszczelka i czy mozna ja kupić w sklepie.
bo grzałki wina to chyba nie jest??? czy wystarczy to odkręcić dookoła oczyścić , posmarować silikonem do uszczelek np.samochodowych (elring-dirko) i skręcić z powrotem, czy w jakiś inny sposóbda sie to naprawić.
Ponizej wklejam link do zdjecia:
kolor czerwony zaznaczyłem trzy sruby z których przecieka
kolor niebieski- to z tamtąd kapie na podłoge
z gory dziekuję za podpowiedż
pozdrawiam

jestem początkujący wiec z gory przepraszam za mój laicki jezyk
postaram sie rzeczowo wyjasnić problem, otóż:
zauwazyłem wycieki z pralki i rozebrałm boki
okazuje sie ze podczas wirowania przecieka ponizej grzałki (chyba)po prawej stronie na dole, na trzech srubach mocujących plastkikową osłone do bebna, jest to od stony paska i duzego kola napędowego praki. tych srub dookoła naliczyłem 21 (na płaski srubokręt)
pytanie: czy tam pod spodem to jest jakaś uszczelka i czy mozna ja kupić w sklepie.
bo grzałki wina to chyba nie jest??? czy wystarczy to odkręcić dookoła oczyścić , posmarować silikonem do uszczelek np.samochodowych (elring-dirko) i skręcić z powrotem, czy w jakiś inny sposóbda sie to naprawić.
Ponizej wklejam link do zdjecia:
kolor czerwony zaznaczyłem trzy sruby z których przecieka
kolor niebieski- to z tamtąd kapie na podłoge

z gory dziekuję za podpowiedż
pozdrawiam