Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wstega i drukarka laserowa

maczeek 12 Oct 2004 12:18 2550 5
phoenixcontact
    maczeek
    Level 11  
    Czy istnieją jakies przeciwskazania aby wydrukować niedluga wstęge (o standartowej szerokosci A4 i dlugości 60 cm) za pomoca drukarki Laserowej HP 1200.
    Czy istnieje duze prawdopodobienstwo zepsucia tej drukarki (przegrzania)?
    prosze o fachową rade w tej sprawie.
  • phoenixcontact
    xawier
    Level 29  
    Nie widzę problemu. To raptem dwie kartki w ciągu - tak? Nic się nie stanie. Byle program to obsłużył.
  • phoenixcontact
    rsikon
    Level 26  
    Nie było by problemu... :) gdyby nie oprogramowanie drukarki.

Stawiam małe piwo :) że to co uda ci się wydrukować to będzie maksymalnie długość kartki A4 niestety.

Sterowniki drukarki nie obsługują większego formatu kartki. Ile razy próbowałem zawsze kończyło się na obcięciu wydruku na długości karki A4.

Więc wszystko zależy czy w ustawieniach drukarki znajdziesz jakiś taki niestandardowy papier.

Radek
    Alcedo
    Level 23  
    jakby sie dało to zrobic, to mnie też interesuje rozwiazanie
    Z tego co wiem to OKI ma swojej ofercie drukarki laserowe które drukuja na wstędze. W HP nie słyszałem.
    Pozdrawiam
    Piotr
    cyklop
    Level 15  
    Mam od jakiegoś czasu OKI 3100. Drukuje piękne wstęgi do 120cm długości. Problem tylko w tym, że OKI sprzedaje papier o długości...90cm. Było niebyło to o jedną trzecią mniej, a szkoda, bo w tym bajerze liczy się kazdy centymetr. Poza tym jest ok, tym bardziej, że teraz cena OKI spadła poniżej 2 tys.
    kosmita
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Z tym że dodaj że chodzi o kolorowe lasery.. a cena aktualna c3100 to 1799 netto dla klienta