Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem z Samsungiem model:CZ-21K22T

12 Paź 2004 14:47 1093 3
  • Poziom 13  
    Witam mam problem z TV jak w tytule.. :cry:
    uszkodzenie polega na kompletnym braku obrazu przy dzialajacych wszystkich innych funkcjach...
    w pelni dziala:
    -teletext
    -strojenie
    -regulacje w trybie serwisowym
    Natomiast problem polega wlasnie na ciemnym ekranie ... (fonia OK)
    Telewizor ma wszystkie napiecia w normie... :roll:
    bazuje na fajnym scalaku: 8O
    TDA9351PS/N2/sI1003
    i to wszystko w tym telewizorku oprocz jeszcze foni i ramki..
    obecnie podstawilem wszystkie 3 uklady
    Tda/ramke i jeszcze jakis KA7632(ktos moze wie co to jest?)
    foni nie ruszalem bo idzie ok.. :?
    glowice tez podmienilem.. bez efektu... :-(
    jesli ktos mial podobny problem a na forum nie widzialem postu nawet podobnego do tego ... poprosze o jeszcze jakies wskazowki... :( :(

    a jeszcze jedna sprawa w trybach serwisowych jest jakas funkcja ABL(chyba) ktorej parametr ustawiajac na 1 udaje mi sie wymusic obraz jednak z powrotami ...HELP :cry:
    pozdr.
    Tru
  • Poziom 19  
    a bin w eepromie ruszałeś?
  • Poziom 28  
    Czy jest obraz z AV. Podejrzewam problem tkwi w pszelonczniku AV-TV.
  • Poziom 13  
    co do sygnalu z AV jest tak samo . pamiec jak i sam bin podmieniony... w poscie troszke sie pomylilem .. w trybach serwisowych zmiana parametru "AKB" a nie (ABL) jak wczesniej napisalem z 0 na 1 wymusza obraz... jednak po sprawdzeniu niskiej raczej wykluczam przelacznik av-tv... zreszta jest on chyba w tym TDA... acha .. głowica to tez nie jest ... (podmienilem)
    dziekuje za odp.
    czekajmy dalej... mi juz nie zostalo wiele do sprawdzenia..
    pozdr.
    Tru