Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

TV Samsung UE40C6000 - dostęp do internetu.

ravalent 06 Jan 2011 00:39 8469 4
    ravalent
    Level 10  
    Witam

Podłączyłem dzisiaj Tv do routera, dzięki pc share manager, uzyskałem dostęp to plików na dysku, więc wszystko ok.

Teraz mam pytanie, czy da się udostępnić obraz z komputera (pulpit) w ten sposób? Lub, czy jest jakieś oprogramowanie dzięki, któremu uruchomię przeglądarkę na tv?

pzdr
    fafikdog
    Level 12  
    Hej.

Możesz podać jakie masz ustawienia sieci w TV?
    Ja mam UE37C6000, sieć ustawiona na auto i nie widzi kompa (komp widzi TV).
    Skrętka puszczona przez Router.
    ravalent
    Level 10  
    wszystko mam na auto w tv.

tv podłączony przez kabel do routera.

p.s. rozumiem, że próbujesz przez winde i pc share manager?
    dinos83
    Level 33  
    @ravalent, chcesz mieć na TV streaming pulptu po lanie? Podłącz po hdmi lub przejściówką hdmi-dvi jeśli nie ma wyjścia d-sub/dvi. TV wspiera widgety? jeśli tak, to jak się pojawi przeglądarka to będziesz miał w aktualizacji.
    @fafikdog, Firewall ustawiony. Sprawdź PS3 Media Server.
    Robert Bobak
    Level 11  
    Ja mam podobne połączenie, TV połączony z routerem TP-LINK przez WiFi w sieci domowej, na TV widoczny i udostępniony laptop również po natomiast nie jest widoczny komputer stacjonarny połączony z routerem po LAN. Przypuszczam że problem jest w ustawieniach routera aby udostępniał ten komputer. Szukałem różnych informacji ale nic konkretnego nie znalazłem. Jak wyświetlam sieć domową to widoczne są wszystkie podłączone urządzenia, z tym że w połączeniu komputera stacjonarnego z routerem jest widoczny przełącznik /w routerze/ i może w tym jest problem. Może ktoś coś doradzi?