Ja polecam bardzo prostą konstrukcje na bazie tyrystora i stabilizatora 15V, jak ktoś chcę moge podać co i jak,
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereQuote:Typowy akumulator samochodowy, złożony z 6 ogniw posiada:
* siłę elektromotoryczną = 12,6 V
* Minimalne napięcie (wskazujące na stan głębokiego rozładowania) - 10,8 V
* Prawidłowe napięcie ładowania - minimalne: 13,9 V - maksymalne 14,5 V
* Napięcie przeładowania - występujące w trakcie wydzielania wodoru > 14,7 V
* W przypadku rozładowania akumulatora celowe jest ładowanie go niskim stałym prądem do napięcia nawet 16,5 V
Quote:Stan jaki Ty opisujesz świadczy o tym, że ten akumulator to lepiej wyrzucić niż Ładować.
Quote:Szybki wzrost napięcia i spadek prądu świadczy o tym, że jego pojemność jest już bardzo okrojona.
Quote:Akurat jestem elektrykiem pojazdów samochodowych i wiem, że każdy regulator napięcia w samochodzie ładuje go w przedziale od 14.2 do 14.4V i jest ograniczony tylko napięciowo.
Quote:Cytat:
Typowy akumulator samochodowy, złożony z 6 ogniw posiada:
* siłę elektromotoryczną = 12,6 V
* Minimalne napięcie (wskazujące na stan głębokiego rozładowania) - 10,8 V
* Prawidłowe napięcie ładowania - minimalne: 13,9 V - maksymalne 14,5 V
* Napięcie przeładowania - występujące w trakcie wydzielania wodoru > 14,7 V
* W przypadku rozładowania akumulatora celowe jest ładowanie go niskim stałym prądem do napięcia nawet 16,5 V
Co prawda ten ostatni punkt mnie bardzo zastanawia, ale reszta danych pokrywa się z moją wiedzą
Quote:Prostownik fajnie ładuje, faktycznie działa do 14,4V a potem załącza się z powrotem przy 13,2V
Moderated By CMS:Panowie, tak nie może być, temat kwalifikuję do zamknięcia, ponieważ już dawno zszedł z dyskusji o konstrukcji wykonanej przez autora...
Kolejny post traktujący o czymkolwiek innym niż prostownik z pierwszego posta, zostanie nagrodzony ostrzeżeniem i spowoduje zamknięcie tematu.