Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

peugeot partner radio i swiatła przeciwmgielne

szyniu 06 Jan 2011 19:06 5263 6
Relpol
    szyniu
    Level 20  
    witam serdecznie piszę w sprawie schematów do peugeota partnera mam robić tak owe autko i chodzi mi głównie o dwie rzeczy problem jest w tym aucie z światłami przeciwmgielnymi przednimi ktoś coś tam kombinował i z stąd problem potrzebuje schematu czy też opisu dokładnego działania światła przód choć może być też tył przeciwmgłowych to jedno a drugie moje pytanko to jak działa oryginalny pilot z oryginalnym radiem chodzi o sterowanie z pod kierownicy nie znam typu radia ale na pewno jest fabryczne to też jest problem do rozwiązania i tu też proszę o jakieś schematy bądź jakieś inne dane dodam jeszcze że nie jest to sterowanie z samej kierownicy tylko odrębna manetka w pająku pod kierownicą
    a tego jeszcze nie napisałem autko z 2000r a ja nie ukrywam na franki to nie jestem mistrz więc zwracam się z prośbą z góry dziękuję i pozdrawiam
  • Relpol
    szyniu
    Level 20  
    przepraszam pomyliłem autka to jest partner z 2003r z radiem clarion 2.0 HDI i chodzi mi o sposób pracy manetki od radia pod kierownicą i działania świateł przeciwmgielnych tył i przód autko aktualnie jest bez manetki radia ale mam zmienić przełącznik pod kierownicą na taki z manetką i gość chce by mu chodziły światła przeciwmgłowe przód bo rzekomo były i sterowanie radiem z pod kierownicy tylko nie wiem czy jest to możliwe i czy od tak mogę zmieniać przełącznik pod kierownicą by to później wszystko działało poprawnie
  • Relpol
    User removed account
    User removed account  
    szyniu
    Level 20  
    witam faktycznie uruchomiłem w BSI sterowanie światłami przeciwmgielnymi zapala się kontrolka ale moduł BSM pod maską nie jest wyposażony w wyjście na halogeny więc trzeba go wymienić ale manetki chyba nie trzeba zmieniać skoro mi steruje kontrolką to chyba wystarczy zmienić tylko sam moduł BSM i podpiąć halogeny pod BSM
    User removed account
    User removed account  
    szyniu
    Level 20  
    na razie cały czas czekam na ten bsm jak ino coś się uda załatwić to napiszę o postępach na razie wszystkim dzięki za pomoc
    szyniu
    Level 20  
    Witam ponownie wszystkich udało się zdobyć BSM B3 i to właśnie on obsługuje halogeny przeciw mgielne przednie
    trzeba przeprowadzić przekodowanie w BSI by działała kontrolka i było sterowanie do BSM jeżeli to już jest zrobione to należy wymienić moduł BSM jak w moim przypadku B3 i doprowadzić wiązkę przewodów do halogenów

z BSM wychodzi + z przekaźnika jego wykorzystujemy i dorzucamy masę i wszystko pięknie gada