Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Volvo nie działające wycieraczki po raz 2.

Yuudai 09 Jan 2011 14:57 4969 6
    Yuudai
    Level 11  
    Witam posiadam volvo s60 2001 z silnikiem 2.4t. Wczoraj spryskiwacze przestały działać tylko chodzą wycieraczki same. I wydaję mi się ,że to bezpiecznik ale nie mogę go zlokalizować dokładnie chodzi o bezpiecznik pompy. Znalazłem na internecie schemat tego układu ale niestety nie potrafię go odczytać . Pytanie moje czy ktoś za was mógłby mi pomóc odczytując go (chodzi o to ,że może jest na tym układzie.Dodaję zdjęcie .
    Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.
    Niewiem czy moge wstawić takie zdjęcie ,jeżeli nie prosze o usunięcie i tu link normalny:
    http://img64.imageshack.us/i/schematq.png/
    oskarv
    Level 15  
    Bezpiecznik 11/B16 od spryskiwacza znajdziesz pod maską w skrzynce bezpieczników, ba nawet znajdziesz w opisie w instrukcji obsługi.
    Yuudai
    Level 11  
    Wiem sprawdzałem to . To są od spryskiwaczy chodzi mi o bezpiecznik od pompki spryskiwaczy .. nie ma właśnie tego w książce.
    kamil2941
    Level 15  
    A pompka spryskiwaczy sprawdzona, przewody do niej dochodzące podają prąd?
    oskarv
    Level 15  
    Yuudai wrote:
    Wiem sprawdzałem to . To są od spryskiwaczy chodzi mi o bezpiecznik od pompki spryskiwaczy .. nie ma właśnie tego w książce.

Jeszcze raz : Bezpiecznik 11/B16 od spryskiwacza znajdziesz pod maską w skrzynce bezpieczników jest to bezpiecznik obwodu pompki spryskiwacza przedniej szyby,na schemacie jest jak byk: bezpiecznik, następnie przekaźnik i sama pompka.

Moja propozycja jest taka wydrukuj schemat i udaj się do elektryka niech to sprawdzi, zanim popsujesz więcej niż jest uszkodzone.
    Yuudai
    Level 11  
    Dobra dzieki dzisiaj rano postanowiłem wymienic b 16 wygladał naprawde ,że wszystko było z nim oki jednak był "spalony" na poczatku psikał jeden spryskiwacz ale później również drugi wszystko jest juz okej
    Wielkie Dzięki !
    kamil2941
    Level 15  
    czasem bezpieczniki tak się przepalają, że tego po nich nie widać poprostu