Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

vectra a c20ne problem z gaszeniem silnika

10 Sty 2011 15:33 1238 7
  • Poziom 8  
    Witam wszystkich użytkowników, mam dość nietypowy problem z moja viki. Mianowicie w ostatnim czasie wymieniane były: cewka, świece, kable filtr powietrza po tych zabiegach silnik po dłuższej jeździe nie gaśnie po przekręceniu kluczyka. jak ja odpalę i zaraz zgaszę jest ok ;/ wymieniłem już kostkę przy stacyjce, proszę o porady
  • Poziom 42  
    Radio nie było zmieniana?
  • Poziom 8  
    radio mam caly czas to samo, dodam ze po wylaczeni zaplonu gasnie, dmuchawa tez...a silnik pracuje
  • Poziom 22  
    Nie gaśnie w ogóle? Możesz wyjąć kluczyk i odejść, auto odpalone, czy gaśnie po jakimś czasie?
  • Poziom 8  
    wogole, zgasze je dopiero gdy przelacze centralke od gazu na 0
  • Poziom 15  
    problem z instalacją gazową, musi być jakieś zwarcie w wiązce pomiędzy instalacją oryginalną a gazową bo nie rozłącza się zasilanie na sterownik
  • Poziom 8  
    ok moze byc z instalacjia gazowa, ale moim skromnym zdaniem silnik by gasl poniewaz w momecie wylaczenia zaplonu komputer przestal by kluczowac cewke i niebylo by iskry
  • Poziom 42  
    Nie bądz taki skromny i nie cedz tych wiadomości jak przez sito.
    Dlaczego do tego czsu nic nie sprawdziłeś , sprawdz chociaż p-rzekażniki uruchamiane przez centr. gazu , ich instalecje / kabelki/!