Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

UPS SiEL GreenPoint 6000 On-line - błędy A61, A62 co mogą oznaczać?

r-maniac 10 Jan 2011 22:04 3105 2
    r-maniac
    Level 15  
    UPS SiEL GreenPoint 6000 On-line - błędy A61, A62 co mogą oznaczać?
    Witam serdecznie,

Poszukuję instrukcji serwisowej, schematów elektrycznych / elektronicznych, oraz oprogramowania konfiguracyjnego "Greenshield" zasilacza awaryjnego "SIEL Green point 6000 VA" - nazwa przepisana wprost z urządzenia. Czy ktoś miał styczność z tym zasilaczem, czy opłaca się wymienić komplet zużytych akumulatorów w pięcioletnim urządzeniu - jest ich 16 sztuk (16 x 7Ah 12V - oznaczenie HR1224W F2F1)? Jeżeli to możliwe, proszę o porady - będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc :)

PS.
    Zauważyłem, że obecnie zasilacz ten nazywa się "Fideltronik Greenpoint 6000", chociaż nie wiem czy jest to do końca poprawna nazwa i czy to jeden i ten sam model urządzenia...

Pozdrawiam - r-maniac
    r-maniac
    Level 15  
    Witam serdecznie,

Od dwóch dni mam pewien problem ze wspomnianym zasilaczem awaryjnym SIEL GREENP-6, mianowicie po bardzo niefortunnym wyłączeniu zasilania całego budynku (wyłączenie, następnie bardzo szybkie i krótkotrwałe ponowne włączenie, całkowite wyłączenie) wyświetlają się następujące kody błędów:

A61
    A62

Czy ktoś wie może co mogą oznaczać wspomniane błędy?

Dodam, że zasilacz wyłączył się całkowicie w momencie wspomnianego wyłączenia i nie podtrzymał zasilania. Po przywróceniu zasilania w budynku włączył się komunikując wspomniane błędy. W chwili obecnej wydaje się działaś prawidłowo, lecz cały czas sygnalizuje stan awarii.

Pozdrawiam - r-maniac
    r-maniac
    Level 15  
    Witam serdecznie,

Skontaktowałem się w sprawie wspomnianych kodów błędów z serwisem firmy SIEL S.p.A. i uzyskałem następującą odpowiedź:

Quote:
    Good morning Sir,

A61-A62 code show a problem in the battery. Or the battery are not connected, or the battery are fault. After about 4 years, it is necessary to replace the battery. For this reason mentioned above, the UPS shutdown during the input power off.

Regards.

Faktycznie, baterie mają już kilka latek, także mogą domagać się wymiany... Niemniej jednak, nadal poszukuję instrukcji serwisowej do wspomnianego urządzenia.

Quote:
    PS.
    Zauważyłem, że obecnie zasilacz ten nazywa się "Fideltronik Greenpoint 6000", chociaż nie wiem czy jest to do końca poprawna nazwa i czy to jeden i ten sam model urządzenia...

Niestety powyższe stwierdzenie nie jest prawdą, zasilacz nosi nazwę tylko i wyłącznie firmy która go wyprodukowała, czyli SIEL S.p.A. Nazwa Fideltronik nie jest właściwa, stąd proszę o zmianę tytułu tematu postów.

Pozdrawiam - r-maniac