Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

MK3 TDI AFN problem z odpaleniem,migaja swiece,cykanie,reset

Simonni 10 Jan 2011 22:49 1845 2
  • #1
    Simonni
    Level 2  
    Mam nastepujacy problem z moim gofrem a mianowicie, podczas odpalania auta kontrolka swiec sie zalaczala, ale nie gasla po chwili lecz migala przez jakies 20 min jazdy po czym dopiero gasla, byly cholerna mrozy wiec sie z tym nie bawilem zostawiajac to jak jest, ale problem jakby sie nasilil tz teraz kontrolka juz nie miga a w ogole sie nie pali albo pali sie za ktoryms razem, doszlo do takiego etapu ze jadac sobie jakies 120km/h auto nagle gasnie, po czym za jakies 2-3 min znow da sie odpalic, wymienilem przekaznik 103 gdyz poczytalem na tym forum nie wiem gdzie dokladnie ze to moze byc jego wina, jednak problem pozostal, pojechalem na urlop swiateczno-noworoczny po 2 tyg chcialem sie dostac do auta ale ni hu hu, central wogole nie rusza, reczne otwarcie tylko zostalo, po czym wkladam kluczyk do stacyjki problem ze swiecami j/w ale po ktoryms razem swieczki sie zapalaja auto odpala za 1 razem, ale po wyjeciu kluczyka ze stacyjki zegary gasna a obrotomierz zosaje na 900 obr/min kasuje sie licznik, po czym jak znow przekrece kluczyk wszystkie wskazowki przesowaja sie ponizej 0 i po ok 3 s wracaja na pozycje 0 ( towarzyszy temu takie dziwne trzeszczenie-jakby reset) no z wyjatkiem paliwa ktory wraca na ok polowke, ale auta nadal nie da sie otworzyc, tz central otwiera bagaznik ale wszystkie 4 furtki i klapka wlewu paliwa pozostaja zamkniete mial ktos podobny problem?
    z tymi swiecami podejrzewam ze przekaznik 109 pojdzie out i wstawie nowy, zobaczymy czy pomoze a jak rozkminic reszte???
    *akumulator wyciagniety i naladowany, pozniej podmieniony od kumpla-nie pomoglo, nie jest stary wiec to nie wina elektrowni


    po wymianie przekaznika 109 i przejrzniu wszystkich kabli odryglowalem auto, swiece zarowe grzeja potem gasna, ale nie da sie odpalic auta po przekreceniu kluczyka zamiast odpalic, bardzo szybko mruga kontrolka swiec zarowych a towarzyszy temu bardzo szybkie cykanie, resetuje sie licznik kilometrow i zegarek, zegary lekko ciemnieja wie ktos co to za obiaw??? byl bym bardzo wdzieczny za porade lub podpowiedz
  • #2
    manta
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Za niskie napięcie akumulatora, naładuj, uruchom silnik, sprawdź nap. ład. Także klemy, przewody, masy.
  • #3
    Simonni
    Level 2  
    tak jak napisalem wyzej aku naladowany nawet byl przekladany od kolegi zeby wyeliminowac opcje niesprawnego ale problem pozostal tak jak opisuje