Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Whirlpool AWT 5109/p - nie odcina poboru wody

kristow_79 11 Sty 2011 14:35 1819 4
  • #1 11 Sty 2011 14:35
    kristow_79
    Poziom 2  

    Witam,
    podczas ostatniego prania żona zauważyła, że nasza pralka Whirlpool AWT 5109/p po pobraniu wody do prania na płukanie nie pobiera wody ( mam założony licznik przy pralce więc widziała, że pralka nie pobiera wody). Zmieniłem elektrozawór i teraz mam zagwostkę: - na nowym pralka pobiera wodę do oporu, aż zacznie ją wypompowywać i nic poza tym się nie dzieje. Po włożeniu z powrotem starego (uszkodzonego) pralka pierze "na sucho" - tzn. wykonuje zadany program z tym, że nie pobiera wody. Był już jeden fachowiec i stwierdził, że to programator (koszt z wymianą 600zł - to ja już wolę kupić nową). Może ma ktoś jakiś pomysł, co z tym fantem zrobić.
    Pozdrawiam i proszę o pomoc

    0 4
  • #2 12 Sty 2011 00:25
    noel79
    Poziom 21  

    Sprawdź jeszcze wyłącznik ciśnieniowy czy masz sprawny. Stary elektrozawór możesz sprawdzić czy jest dobry podłączając pod niego napięcie .

    0
  • #3 12 Sty 2011 07:38
    kristow_79
    Poziom 2  

    Stary na 100% nie działa - sprawdziłem poszła cewka. W jaki sposób sprawdzić ten wyłącznik?

    0
  • #4 12 Sty 2011 10:30
    noel79
    Poziom 21  

    Jest on montowany w górnej parti pralki.Szukaj urządzenia do którego podpięty jest cienki wężyk który idzie na spód bębna pralki.W twojej pralce jak dobrze pamiętam to jest po prawej stronie . Jak go namierzysz to ściągnij wężyk dmuchnij delikatnie usłyszysz wtedy pukanie stycznika. Sprawdź wtedy wyprowadzenia miernikiem.

    0
  • #5 15 Mar 2013 09:32
    kristow_79
    Poziom 2  

    Temat zamykam.

    0