Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

ZELMER Aquos 829.0 ST czy jest warty kupna

lackyd 12 Jan 2011 13:14 20864 13
    lackyd
    Level 12  
    Witam noszę się z zamiarem kupna odkurzacza z filtrem wodnym. Właściwie zdecydowałem się już na ZELMER Aquos 829.0 ST lecz dowiedziałem się że silnik w tych odkurzaczach to tani produkt chińskiej produkcji.

Proszę o wypowiedź w sprawie silnika jak i samych użytkowników co to funkcjonalności sprzętu.
    irek19
    Level 33  
    Nie ma odkurzacza którego się nie zajeżdzi. Zelmer ma to do siebie że części są dostępne. Ten Aquos, to dobry odkurzacz i myślę, że w takiej kwocie lepszego nie znajdziesz.
    Anonymous
    Anonymous  
    lackyd
    Level 12  
    Witam, jednak go kupiłem i jestem zadowolony ma regulacje obrotów a przy wybraniu najwolniejszych panele odkurza się bardzo dobrze a przy tym sam odkurzacz jest nawet cichy :) kupiłem do w neo24.pl za 450 zeta.

Co do czyszczenia nie jest ono tak problematyczne jak w piorącym wodniku zajmuje dosłownie kilka minut. Odkurzacz gorąco polecam u mnie się zmieścił pod zlewem w szafce narożnej
    Alenfkk
    Level 12  
    Jeżeli odkurzacz w filtrem wodnym kosztuje 400zł to nie możesz liczyć na jakość.
    Wystarczy złe użytkowanie i 200zł wydasz na silnik, który w tym modelu jest nierozbieralny.

Tanie mięso .....
    Dido230
    Level 22  
    Już za dwa tygodnie będzie w serwisie i bedzie żałował że to kupił Zelmer był dobry do roku 2000 teraz to szajs byle co nic dodać pozytywnego się nie da poza tym że dostęp do serwisu dobry bo i czesto potrzebny dawniej tak z nim nie było.

Odradzam zakupu wszystkiego z logo Zelmer łącznie z mixerami i innymi AGD.
    Anonymous
    Anonymous  
    Alenfkk
    Level 12  
    xMarSx wrote:
    Dido230 wrote:
    Już za dwa tygodnie będzie w serwisie i bedzie żałował że to kupił Zelmer był dobry do roku 2000 teraz to szajs byle co nic dodać pozytywnego się nie da poza tym że dostęp do serwisu dobry bo i czesto potrzebny dawniej tak z nim nie było.

Odradzam zakupu wszystkiego z logo Zelmer łącznie z mixerami i innymi AGD.

Bez przesady. ..Mam wszystko praktycznie z Zelmera ..sprzęty zrobione po 2008 roku i działają bez żadnej awarii. I na pewno są solidniejsze od Philipsa.
    Zauważ ,że WSZYSTKIE firmy po 2000r nie robią tak solidnie jak kiedyś ,ale Zelmer czy Bosch nadal utrzymują jako tako jakość na poziomie.

Ale ja nie napisałem o wszystkich wyrobach Zelmera tylko o chińszczyźnie z nazwą Zelmer.
    Wiele wyrobów jest jeszcze produkowana w Polsce są one m/w 30% droższe od w/w ale jakościowo kilkakrotnie lepsze.
    Przed zakupem czegokolwiek lepiej poradzić się serwisu.
    Anonymous
    Anonymous  
    Alenfkk
    Level 12  
    Też jestem zdania że należy popierać Polskie firmy ale produkujące w Polsce.
    piokrza
    Level 27  
    Posiadam Wodnika Zelmera i osobiście odradzam zakupu odkurzacza z filtrem wodnym. Jest duży, ciężki (zwłaszcza z wodą!) i nieporęczny. Trudno nim manewrować pośród domowych przeszkód, takich jak np. meble. Do tego po każdym użyciu trzeba wszystko solidnie umyć. I tu uwaga - nie wystarczy sama woda. Najlepiej użyć do tego płynu do naczyń lub dobrego mydła w płynie. Porządnie wypłukać resztki brudu z zakamarków, by później nie zaczęło 'pachnieć' stęchlizną...
    marc07
    Level 12  
    Ja dodam swoje 5 groszy żeby rozwiać wątpliwości...
    Silnik w tym odkurzaczu jest produkcji słoweńskiej a nie chińskiej.

Dokładny model i wyraźne zdjęcia silnika znajdują sie także w tym temacie:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2045297.html

Na osłonie (która jest na zdjęciach zdjęta) znajduje się następujący zapis:

DOMEL 467.3.403-3
    230V 50Hz
    I.CI.H CE
    10065 3 3205
    MADE IN SLOVENIA
    77Bartek77
    Level 1  
    Nie polecam tego odkurzacza. Po roku użytkowania popękały bardzo słabe plastiki. Popękała rura i nie ma przez to ciągu. Od szczotki ssawki odkleiła się gumka i szczotka jest do wyrzucenia. Sklep Neonet twierdzi, że to moja wina. Odkurzacz wodny to dobry zakup ale nie Zelmer.
    wertee
    Level 8  
    77Bartek77 wrote:
    Nie polecam tego odkurzacza.

ja polecam zwykly odkurzacz przemyslowy z opcja mozliwosci zbierania wody
    taki najtanszy oraz spryskiwacz do srodkow pioracych

tanio szybko i latwosc uzywania wybieramy najtanszy
    :-)