Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opinie na temat stacji lutowniczej Yihua 852d+.

amadek90 12 Jan 2011 15:41 21738 8
    amadek90
    Level 10  
    Witam serdecznie,

Szukam informacji na temat stacji lutowniczej Yihua 852d+.
    Tzn jak ta konstrukcja się sprawuje?? Czy jest wadliwa??
    Link
    Yihua 852d+

Domyślam się, że nie jest to stacja najwyższych lotów, ale może wypowiedzą się jej użytkownicy.

Pozdrawiam amadek90
    QaDo
    Level 19  
    Cudów nie ma to taka sama marka jak PT.
    Produkcja masowa, sprzedaż po kosztach, jak dobrze trafisz to podziała.
    Temperatury nie są realne. Cudów się nie spodziewaj.
    "Domyślam się, że nie jest to stacja najwyższych lotów.
    Ledwo się od ziemi wybija :P
    mozdzmar
    Level 17  
    Właśnie taką kupiłem i chyba nie będę z niej zadowolony z powodu głośnej pracy pompki powyżej połowy zakresu. Może ktoś podzieli się doświadczeniami z tą stacją. Mam też wątpliwości co do prawidłowego działania grzałek, czerwone diody cały czas migają, czy nie powinny przestać migać lub zapalić się na stałe po osiągnięciu zadanej temperatury? Może ktoś posiada jakąś instrukcję?
    pozdrawiam
    Anonymous
    Anonymous  
    sebastol
    Level 10  
    Ja też mam tą stację i jestem bardzo zadowolony.
    Co do głosnej pracy pompki to czy wykręciłeś śruby zabezpieczające kompresor przed uszkodzeniem - są trzy czerwone śrubki na środku.

Diody tak jak w każdej innej stacji np pt, aoyue migają bo osiągają zadaną temperaturę i żeby jej nie przekroczyć jest odcięcie prądu i jak stygnie dostarczanie prądu stąd miganie diód .
    sebastol
    Level 10  
    Przerobiłem wiele stacji w tym wspomnianą PT 968 i to co piszesz to totalna bzdura, czuję że jesteś konkurentem tego gościa stąd wypisujesz takie brednie.

Tym bardziej że wypisujesz z innego nicka niż pisałeś post

Kolba w Yihua 852D+ jest mocniejsza i ma 60Watt do tego o wiele wygodniejsza niż w 968 bo 968 ma "garb" od pochłaniacza który na nic się nie zdaje tylko przeszkadza. Do tego ten gość daje gwarancję na grzałki bo są mocniejsze i o wiele trwalsze niż w stacjach pt . Tym bardziej że 968 ma tylko 35watt i nie nadaje się do bezołowiu.

Gdzie masz zdjęcia na elektrodzie pokazujące ten szmelc?

Żałosne jest jak forum zamiast wypowiedzi i podpowiedzi ogarniają sprzedawcy forsujący co innego żeby kogoś wprowadzic w błąd.

Mam ją już 3 miesiące i służy bardzo dobrze, ma 2 wyświetlacze do temperatury które realnie odwzorowują temperaturę.

Groty dostępne wszędzie i za przysłowiowe grosze.

Stacja 968 nie jest warta swojej ceny tylko marże narzucają duże jak są jedyni i później grzałki które często trzeba wymieniać bo się przepalają.

Śmiało mogę polecić ją każdemu tym bardziej że wszystkie stacje pt, aoyue, keda net zaoxin yihua opierają się na tych samych rozwiązaniach.

Po co przepłacać jak można mieć lepszą i tańszą , lepiej dokupić sobie dodatkowe materiały
    mozdzmar
    Level 17  
    Witam
    Oczywiście wykręciłem trzy śruby zabezpieczające przed pierwszym uruchomieniem!!! Problem jest zupełnie inny, prawdopodobnie błąd przy składaniu, otóż wiązka przewodów dociśnięta była miedzy kompresorem a transformatorem, drgania przenosiły się na obudowę. Zgłosiłem ten problem sprzedającemu, uzyskałem zgodę na rozkręcenie stacji. Poprawiłem wiązki przewodów, jednak głośna praca pozostała, czy mogło to spowodować uszkodzenie kompresora?
    prawdopodobnie będę reklamował ten zakup :(.
    Pozdrawiam
    sebastol
    Level 10  
    jakimov - myślałem że zachwalasz pt 968 stąd mój post i myślałem że miałeś do czynienia z 852d+ . Chodziło mi o to że jest i tak lepsza niż 968 no i o wiele tańsza a użytkowanie te same. Piszę bo miałem 968 i po co miałem kupować kolejną jak to to samo a ta ma nawet 2 wyświetlacze.

Co do temperatury to też dokładnie wskazuje bo ją mierzyłem więc najważniejsza rzecz ok.

mozdzmar : co do głosnej pracy - przecież to kompresor to jak ma niepracować ? Każda oparta o kompresor będzie wydawała dźwięki jego pracy im więcej powietrza tym obroty większe i odgłos większy ale bez przesady nie jest to jakieś uciążliwe. Tak samo pracuje PT 968.

Zaoxiny np model 858D, 858, 868D (mam 858D) są oparte o wentylatorek i tam dźwięk podobny jest do suszarki z tym że kompresory są trwalsze niż nadmuch poprzez taki wentylator.

Ludzie trochę więcej rozwagi . Najlepiej to odłączyć kompresor i dmuchać ustami ;) wtedy nie będzie żadnych odgłosów
    mozdzmar
    Level 17  
    No tak, wszystko jasne, dziękuję za wyjaśnienia. Tylko proszę zrozumieć moje obawy i pytania, kupiłem nowe urządzenie które nie działało poprawnie, jeśli uznałbym że tak ma być to po paru godzinach pracy przewody uszkodziły by się i wtedy klapa. Obecnie praca kompresora ustabilizowała się, za nikły metaliczne dźwięki (to mnie najbardziej niepokoiło), podejrzewam że był to efekt pracy kompresora "na sztywno".
    Dziękuję, pozdrawiam