Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

opel vectra b 2.0 dti rok 98 zgasiłem i nie odpala

bzorekak 12 Jan 2011 21:18 10126 5
    bzorekak
    Level 13  
    mam problem zgasiłem opla vectra 2.0 dti i już nie chce odpalić czek nie świeci paliwo dochodzi,kręcić kręci,czy może być to sterownik w pompie a czy cała pompa.
    autoas
    Level 42  
    Może to być sterownik pompy lub cała pompa
    bzorekak
    Level 13  
    no nie wiem czy pierdołka bo coraz więcej rzeczy elektrycznych się zaczyna samych włączać po włączeniu zapłonu
    kamiladam4
    Level 10  
    Kolego przyczyn może być wiele mógł zepsuć się sterownik lub cała pompa, może się zapowietrzać dostawać powietrza pod uszczelniaczami wtrysków lub gdzieś indziej sprawdź wszystkie przewody. Zobacz także czy grzeją świece. Jeśli to nic nie da stawiał bym na pompę wtryskową lub jej sterownik. Ja miałem taki problem w Oplu Vectra B 2.0 DTL auto po nocy nie chciało zapalić przyczyną było cofające się paliwo problem rozwiązałem tak że kupiłem 1 metr przewodu paliwowego i przedłużyłem po prostu powrót paliwa tak że przewód dałem głęboko pod silnik i dopiero podpiłem w obieg. Po takim zabiegu auto odpala bez problem gdyż paliwo się już nie cofa :)
    bzorekak
    Level 13  
    świece na 100%grzeją a na moto starcie odpala jak mu psikasz paliwo dochodzi do wtrysków,a po włączeniu zapłonu włancza się odrazu wentylator a jest zimny,czek się nie zaświeca ma przejechane 215 tyś rok temu sprowadzony nie wiem czy ktoś robił pompę bo dopiero kupiłem
  • Helpful post
    niuniu36

Level 27  
    Pasuje to zapiąć pod komputer i odczytać błędy może się coś wyjaśni,co do wentylatora,to możesz mieć uszkodzony czujnik ,albo niepewne połączenie czujnika temperatury na termostacie,jak coś to zadzwoń postaram ci się pomóc