Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

WHIRLPOOL AWO/D 4313/P po praniu nie wypompowywuje

awans1 12 Sty 2011 21:43 2929 5
  • #1 12 Sty 2011 21:43
    awans1
    Poziom 9  

    Dzień Dobry
    Jesli można to proszę o radę. Otóż pralka po praniu nie wypompowywuje wody a co za tym idzie nie wiruje. Nie zdaża sie to zawsze , średnio co 3 pranie. Dzis równiez miałem ten przypadek, pralka zatrzymała sie kilka minut przed końcem pełna wody. Wziołem ja przechyliłem nan plecy poczym otwarłem filter i ruszyłem łopatkami pompki. Po tej czynności zamkłem filter. postawiłęm pralke na nogi i ruszyła dalej z programem. Czy jest to uszkodzona pompka np komutator lub szczotki?

    Dodam jeszcze że sprawdzałem hydrostat i bardzo ładnie działa jak sie w niego lekko dmuchnie. Weżyk czysty niezakamieniony. Pralka ma 4 lata

    Pozdrawiam

    0 5
  • #2 12 Sty 2011 22:20
    Zbych034
    Poziom 36  

    Pompka do wymiany (szczotek w niej nie ma)

    0
  • #3 12 Sty 2011 22:25
    awans1
    Poziom 9  

    Dziekuje za podpowiedz , będe sprawdzał.

    Pozdrawiam

    Odpisze jak delej to wszystko przebiega.

    0
  • #4 13 Sty 2011 23:05
    awans1
    Poziom 9  

    Pojawia sie jeszcze nowy problem
    Pralka potrafi zatrzymać się 15 minut przed końcem prania lub w trakcie
    Hydrostat sprawdzałem , ładnie puka przy dmuchnięciu i wężyk czysty , na początku każdego programu pompka się załancza na kilka sekund słychac jak wypompowywuje jakies resztki wody. Czy jeszcze jakies podpowiedzi ?
    Oglądałem silnik to komutator jest ładny niewytarty i nienadpalony

    Dzięki pozdrawiam

    0
  • #5 14 Sty 2011 08:04
    stanislaw1954
    Poziom 41  

    A oglądając silnik sprawdziłeś, czy szczotki się nie zastały w swoich prowadnicach?

    0
  • #6 10 Kwi 2011 21:08
    awans1
    Poziom 9  

    Po wymianie pompki wszystko wróciło do normy
    Pozdrawiam

    0