Witam wszystkich dzisiaj chciał bym się zapytać was co lepiej kupić co lepiej będzie grało i co dłużej wytrzyma. Chciał bym zrobić głośniki górki żeby sztuka miała minimum 600rms. Koszt max 1600zł za 2 kolumny. Tymi kolumnami grał bym na imprezach typu: osiemnastki, półmetki, dyskoteki szkolne, i małe imprezy tak do max 150osób. Myślałem nad GDN-38-1000-8-SE z D-1000-8-Ti moc ich była by wystarczająca (800w rms) jak na początek i cena też za głośniki 513zł +koszty wysyłki obudowa ok 150zł. Pisałem do stx-a w sprawie zwrotnicy to powiedzieli że są w trakcie realizacji tego projektu (miał być ukończony już w październiku ale się przedłużyło i jeszcze nie jest gotowa) i ze będzie kosztowała ok 100zł to kolumna wyszła by ok 800zł sztuka. Tylko pytanie jak by to grało? Czy nie trzeba było by w tym połączeniu głośnika średnio tonowego (czy te 2 wystarczą)? Jaka obudowa do tych głośników? Kto by mógł na forum obliczyć i zrobić taniej zwrotnicę niż oferuje stx. Szukałem tego projektu na forum ale nigdzie tego nie znalazłem. czekam na wasze opinie i inne propozycje kolumn które lepiej zagrają ale też żeby mieściły się w tym przedziale cenowym. Z góry dziękuję wszystkim za pomoc opinie i porady.