Witam.
Mam w domu alarm na Integrze 64, w pierwszym etapie uruchomione były tylko czujki PIR na parterze i kontraktrony w oknach i drzwiach. Opuszczając dom uzbrajałem czujki i okna.
Teraz przyszła kolej na następną parapetówkę i otwarcie poddasza:)
Czujki PIR i kontraktrony w oknach na poddaszu zamontowane i pojawił się problem:)
Jak zaprogramować centralę aby przy wyjściu z domu uzbrajał się cały alarm, a na noc z klawiatury strefowej zamontowanej na poddaszu tylko kontraktrony w oknach i drzwiach,
oraz z manipulatora umieszczonego w wiatrołapie bez wyjścia z domu tylko kontraktrony w oknach i drzwiach.
Problem pojawia się również przy ustawieniu autouzbrojenia o określonej godzinie aby uzbroiły się tylko kontraktrony.
Czujki PIR ustawione jako linia zwykła a kontraktrony obwodowa.
Czujka w wiatrołapie i kontraktron w drzwiach jako linia wejścia\wyjścia
System podzielony na strefy:
* Parter
Wiatrołap
Kotłownia
Pralnia
Hol
Sypialnia Gościnna
Łazienka
Kuchnia
Salon
* Poddasze
Hol
Sypialnia
Pokój 1
Pokój 2
Łazienka
Sypialnia
Chyba nie pogmatwałem za bardzo
Pozdrawiam.
Mam w domu alarm na Integrze 64, w pierwszym etapie uruchomione były tylko czujki PIR na parterze i kontraktrony w oknach i drzwiach. Opuszczając dom uzbrajałem czujki i okna.
Teraz przyszła kolej na następną parapetówkę i otwarcie poddasza:)
Czujki PIR i kontraktrony w oknach na poddaszu zamontowane i pojawił się problem:)
Jak zaprogramować centralę aby przy wyjściu z domu uzbrajał się cały alarm, a na noc z klawiatury strefowej zamontowanej na poddaszu tylko kontraktrony w oknach i drzwiach,
oraz z manipulatora umieszczonego w wiatrołapie bez wyjścia z domu tylko kontraktrony w oknach i drzwiach.
Problem pojawia się również przy ustawieniu autouzbrojenia o określonej godzinie aby uzbroiły się tylko kontraktrony.
Czujki PIR ustawione jako linia zwykła a kontraktrony obwodowa.
Czujka w wiatrołapie i kontraktron w drzwiach jako linia wejścia\wyjścia
System podzielony na strefy:
* Parter
Wiatrołap
Kotłownia
Pralnia
Hol
Sypialnia Gościnna
Łazienka
Kuchnia
Salon
* Poddasze