Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

nie działa zapalniczka megane 2

yankessmichal 15 Jan 2011 17:59 14572 11
  • #1
    yankessmichal
    Level 9  
    Witam,

    Mam taki mały problemik nie działa mi zapalniczka w mojej meganie 2. Według rozpiski bezpieczników powinien byc osobny od zapalniczki niestety w miejscu wskazanym przez owy rozkład nie ma pinów czyli bezpicznik wypada bo nic go nie trzyma. Mial ktos moze podobny przypadek????
  • #2
    Przemo9826
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Sprawdzaj wszystkie po kolei.
  • #3
    yankessmichal
    Level 9  
    sprawdziłem pozostałe działają
  • #4
    Przemo9826
    VIP Meritorious for electroda.pl
    A w którym miejscu te bezpieczniki sprawdzałeś?
  • #5
    yankessmichal
    Level 9  
    Pod kierownicą z lewej strony jest przypisany od zapalniczki są jeszcze bezpieczniki w komorze silnika ale tam nie ma rozpiski co do czego.
  • #6
    Przemo9826
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Po czym stwierdzasz że nie działa? Co tam ostatnio było podłączone? Zapłon włączony?
  • #7
    yankessmichal
    Level 9  
    autko dopiero kupiłem nie działa zapalniczka ani ładowarka ani transmiter jak podłącze
  • #8
    Przemo9826
    VIP Meritorious for electroda.pl
    No to sprawdź chociaż czy podłączona kostka jest, auto niewiadomego pochodzenia, różne rzeczy tak dziać się mogły.


    Pisownię oraz interpunkcję popraw, bo temat zaraz w koszu wyląduje.
  • #9
    yankessmichal
    Level 9  
    jaka kostka??? pod gniazdem zapalniczki????
  • #10
    Przemo9826
    VIP Meritorious for electroda.pl
    No pod gniazdem, przecież ten prąd przez wifi tam nie leci.
  • #11
    yankessmichal
    Level 9  
    no raczej:) sprawdze to jutro

    Dodano po 15 [minuty]:

    byłem teraz zobaczyc i faktycznie wymacałem jakas kostke która jest luzna ale musze rozebrac to zeby zobaczyc co i jak. Dzieki za pomoc mam nadzieje ze to bedzie to. Tylko pytanie czemu jest ona wyjeta moze jakiez zwacie sie robiło.
  • #12
    rumcajsb
    Level 11  
    witam
    Też miałem podobny przypadek. schemat podaje ,że jest oddzielny bezpiecznik , jednak zapalniczka podpięta pod bezpiecznik radia. W samochodzie nikt nie kombinował czyli niespójność dokumentacji. W moim jeszcze dodatkowo potrzebowałem kod do radia który niestety servis podaje odpłatnie mimo ,ze nie podał go przy zakupie . nie było go również w dokumentacji. SERVIS RENO TOOTALNA PORAŻKA !! po poszukiwaniach udało mi się go zdobyć w super servisie w Ostrołęce. Dziwna sprawa ,że stwarzają takie problemy .Auto w 2004 roku kosztowało ponad 60 000 .