Witam ponownie,
kabelki kupiłem, dziś przyszły - podłączenie DVD z amplitunerem działa jak marzenie (coaxial -> coaxial) natomiast problem pojawił się przy podłączeniu laptopa z amplitunerem.
Kabel kupiłem taki:
http://allegro.pl/kabel-spdif-coaxial-3m-digital-gold-maly-jack-rca-i1407998385.html
Raz, że w amplitunerze dla Digital Input (Coaxial) jest tylko DVD/SAT/CD (brak AUX, ale domyślam się że da się jakoś to oszukać i przykładowo dźwięk może iść na tych samych amplitunerowych ustawieniach jak przy podłączeniu DVD czyli po prostu w trybie DVD.
Podłączyłem, mam w amplitunerze tryb DVD/COAX, brak jakiegokolwiek dźwięku, mieszałem w ustawieniach, kompletnie nic.
Informacje na temat możliwości audio laptopa prosto ze strony producenta:
Cytat:
Multimedia
System dźwięku dookolnego z certyfikatem Dolby, wyposażony w dwa wbudowane głośniki stereofoniczne
Zoptymalizowany system dźwiękowy Dolby Home Theater10 trzeciej generacji8 wraz z technologiami Dolby Digital Live, Dolby Pro Logic IIx, Dolby Headphone, Dolby Natural Bass, Dolby Sound Space Expander, Dolby Audio Optimization, Dolby High Frequency Enhancer
5.1-kanałowe wyjście dźwięku dookólnego
Obsługa systemu High-Definition Audio
Interfejs S/PDIF (Sony/Philips Digital Interface) do podłączania głośników cyfrowych
Zgodny z MS-Sound
Wbudowany mikrofon
źródło: acer.pl
Ma ktoś jakieś pomysły?
edit////
z tego co widzę, w ustawieniach dźwięku ustawiony realtek digital output jako domyślny i wyprowadza dźwięk (skacze ta belka z dźwiękiem) natomiast w amplitunerze kompletnie 0.