Widzę, że ostatnio coraz więcej bezsensownych projektów zaczyna się rodzić na elektrodzie...
Po pierwsze napiszę do RAV_AUDIO:
Możesz mi powiedzieć, po co ktoś miałby zwiększać objętość (i co najważniejsze ciężar i gabaryty) kolumny estradowej, dokładając jakąś niewykorzystaną komorę? Owszem, zabieg taki stosuje się czasem w kolumnach domowych (aby uzyskać ich odpowiednią wysokość/ estetykę). Za to nigdy z czymś takim nie spotkałem się w kolumnach estradowych, bo są to kolumny które z reguły często się przenosi, przesuwa itd... Wręcz przeciwnie, większość czołowych producentów dąży do tego, aby kolumny były jak najlżejsze/ najmniejsze. Więc taka niewykorzystana komora była by w tym wypadku stratą materiału (pieniędzy) i czystą, hmm chęcią popisania się? (woooowww, ale on ma duże kolumny, ale to musi nawalać...)- nie chcę nazywać tego po imieniu...
Teraz kolego niedzwiadek:
Na dzień dobry radzę poczytać troszkę o budowie kolumn, zwrotnic itd...
Bo niestety po Twoim doborze przetworników i zwrotnicy pokazałeś nam, że nie masz nawet najmniejszych podstaw wiedzy. Przykro mi to mówić, ale tak jest.
Odpowiedz sobie na pytanie, chcesz mieć odpustowy zestaw, który będzie robił wrażenie wielkością i budził respekt wyglądem, tak, że każdemu amatorowi opadnie szczenka, jak wejdzie na salę? Kup najtańsze omnitroniki z allegro 2x15" plus 10x driver piezo po 2 zł i 2kW mocy P.M.P.O sztuka...
Chcesz mieć zestaw, który brzmieniem zaskoczy niejednego, nawet nie amatora? Zwłaszcza jak powiesz cenę, za jaką wykonałeś? Zrób dwie nadstawki STX PA-600 (te do których podałeś schemat zwrotnicy), dwa basy na STX GDN-38-550 (optymalnie byłoby 4 szt., ale na początek starczą dwa, nie musisz wysterowywać nadstawek do oporu...). Do tego crossover i dwa porządne końce mocy. I masz po ok. 700, 800W na stronę, i to jest zestaw 2.2, temu pod względem basu nie dorównają nawet sporo droższe kolumny typu 15"+driver. A i brzmienie pozostałej części pasma jest przyzwoite...