Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zamek centralny omega kombi

16 Jan 2011 14:54 2406 8
  • Level 10  
    Witam mam problem z omegą kombi -1997r 2.0 benzyna a dokładnie z centralnym zamkiem nie działa od kąd go kupiłem koleś przy sprzedaży mówił że żekomo bateria słaba ale jak to u nas bywa no wiecie?więc wymieniłem tą baterię pilot działa ale nic nie reaguje kluczykiem centralny działa,wie ktoś gdzie jest ten moduł do sterowania czy co to tam jest,znam się trochę na elektronice ale nie mogę tego znaleść proszę o pomoc z góry dzięki
  • Level 33  
    prawy słupek w nogach pasazera
  • Level 42  
    Jak ci działa centralny z kluczyka, to modułu nie szukaj bo nie ma po co.
    Zrób synchronizację, jest opis na forum, może pomoże.
  • Level 10  
    Do fachowca nie będę dawał za naprawę komputera chcieli 700 po oględzinach napisałem na forum i zrobiłem sam wymieniłem żarówki tak naciągają a jak wygląda ten moduł on jesy na zewnątrz od pasażera jak do niego się dosatać
  • Level 42  
    Co niby chcesz naprawiać jak ci centralny działa z klucza?
  • Level 10  
    Chcę naprawić żeby działał z pilota tylko nie wiem gdzie i jak wygląda to urządzenie które jest sterowane pilotem

    Dodano po 42 [sekundy]:

    Chcę naprawić żeby działał z pilota tylko nie wiem gdzie i jak wygląda to urządzenie które jest sterowane pilotem
  • Level 42  
    Usiądź po stronie pasażera i prawą stopą popukaj w prawo w plastikową osłonę, tam masz moduł
  • Level 9  
    witam,
    chciałbym odświeżyć temat.

    pacjent prawie taki sam bo Omega 2.0 16v 1996.

    po 2 krotnym "pożyczeniu" prądu , przestał na pilota reagować centralny zamek.

    - Alarm się uzbraja normalnie.
    - Co 2/3 odpalenia auto samo przełącza się na klimę.
    - Nie działa lampka centralna przy otwarciu drzwi (normalnie działa).
    - przy otwarciu drzwi włącza się podświetlenie otwieranych drzwi oraz po skosie lampa pod uchwytem pasażera - ale jakby na 30% mocy obie.

    czy ma ktoś jakiś pomysł od czego zacząć poszukiwania problemu?
    proszę o pomoc
    pozdrawiam