Cześć, próbowałem właśnie złożyć prosty system alarmowy w mieszkaniu, oparty na Integrze 32, ma się składać z jednej partycji i strefy, całość uzbrojona lub nie ( jedna czujka na wyj/wej, magnetyczno/wibracyjna na drzwi )
Całość wykonałem jak na załączonym na schemacie:
( 4 x PIR, 1 x Wibr/Magn, 1 Manipulator i 1 sygn. Akustyczny )
Po skręceniu i uruchomieniu DloadX, czujki są w ciągłym stanie "naruszenie" - nie komunikują swojej aktywności diodą tak jak to jest w instrukcji, Zakładam że coś źle podłączyłem, dlatego potrzebuję pomocy w weryfikacji schematu.
Wyjścia OUT 3-7 - zaprogramowałem jako "41. Zasilanie"
Wejścia Z 1-5 - zaprogramowałem jako "Zwykłe" - mają po prostu wyzwalać Alarm po uzbrojeniu, a rozbrojone powinny informować o wykryciu ruchu diodą bez wyzwalania reakcji,
Wejście 8 jako sabotaż
Będę wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu problemu.
Całość wykonałem jak na załączonym na schemacie:

( 4 x PIR, 1 x Wibr/Magn, 1 Manipulator i 1 sygn. Akustyczny )
Po skręceniu i uruchomieniu DloadX, czujki są w ciągłym stanie "naruszenie" - nie komunikują swojej aktywności diodą tak jak to jest w instrukcji, Zakładam że coś źle podłączyłem, dlatego potrzebuję pomocy w weryfikacji schematu.
Wyjścia OUT 3-7 - zaprogramowałem jako "41. Zasilanie"
Wejścia Z 1-5 - zaprogramowałem jako "Zwykłe" - mają po prostu wyzwalać Alarm po uzbrojeniu, a rozbrojone powinny informować o wykryciu ruchu diodą bez wyzwalania reakcji,
Wejście 8 jako sabotaż
Będę wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu problemu.